Кандидат републиканаца

Трамп: Ако постанем предсједник депортоваћу принца Харија, лагао је да би добио визу!

  • 19.03.2024. 09:06

Доналд Трамп најавио је да би принц Хари могао да буде депортован из САД уколико поново постане предсједник уколико се открије да је дао лажне информације на свом обрасцу за визу.

Некадашњи предсједник САД и кандидат републиканаца за ту позицију на новембарским изборима у разговору са ТВ водитељем Џи-Би њуза Најџелом Фаражом наговијестио је да војвода од Сасекса неће добити "посебне привилегије" ако је лагао о својој употреби дроге у свом захтјеву за визу, преноси Дејли мејл.

Упозорење из ЕЦБ: Стижу још тежа времена!

Упозорење из ЕЦБ: Стижу још тежа времена!

Принц Хари, борави у САД од 2020. године, гдје живи у вили Монтесито заједно са супругом са својом Меган Маркл, њихово двоје дјеце Арчијем и Лилибет.

У аутобиографији "Резерва" принц Хари је открио да је раније узимао дрогу. У књизи је признао да је користио кокаин, канабис и психоделичне печурке.

Током интервјуа, који ће данас бити емитован на британској телевизији, Фараж је питао Доналда Трампа да ли Хари треба да ужива "посебне привилегије" ако се открије да није рекао истину.

"Мораћемо да видимо да ли (власти) знају нешто о дрогама, а ако је лагао, мораће да предузму одговарајуће мјере“, одговорио је Трамп, мада није јасно рекао које би то мјере требало да буду.

Раније је бивши амерички предсједник рекао да "не би заштитио“ Харија јер је "издао краљицу“. Трамп је такође нагласио да ће Хари, ако побиједи на изборима у новембру, "остати сам."

Хари је признао да је користио кокаин и марихуану у прошлости. Једном приликом је навео да му је канабис помогао да се излијечи траума смрти његове мајке.

Принц је рекао да је користећи ајахуаску, психоделичну дрогу, рекавши да је схватио да његова мајка жели да буде "срећан“.

Нови снимак уништавања првог абрамса: Дејство пиране из другог угла

Нови снимак уништавања првог абрамса: Дејство пиране из другог угла

То питање поново је постало актуелно након Харијевог фебруарског интервјуа за Гуд морнинг Америка гдје је споменуто тражењe држављанства САД.

"Америчко држављанство је мисао која ми је пала на памет, али свакако није нешто што ми је тренутно приоритет“, рекао је тада принц Хари.

Свако ко подноси захтјев за визу за живот и рад у Америци мора да одговори са 'да' или 'не' на питање: 'Да ли сте или сте икада били наркоман или зависник?'

Харијева пријава за визу за САД у марту 2020. могла би да покаже да је означио квадратић "не“ на питања о његовој употреби дроге.

Држи судбину свијета у рукама: Ово је плата команданта руске нуклеарне подморнице!

Држи судбину свијета у рукама: Ово је плата команданта руске нуклеарне подморнице!

Претходно коришћење дроге нужно не значи и депортацију

Америчке имиграционе власти рутински постављају питања о употреби дроге у својим захтјевима за визу, а то је повезано са путним главобољама за познате личности, укључујући Најџелу Лосон, Ејми Вајнхаус и Кејт Мос.

Признање претходне употребе дрога не мора нужно довести до одбијања визе или забране уласка или останка у земљи.

Министарство за унутрашњу безбедност САД саопштило да су му потребне додатне двије недјеље да се пронађу имиграциони досијеи принца Харија док савезни судија треба да одлучи да ли га треба јавно објавити.


(РТС)

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.