Оптужба за клевету

Трамп пред судом: Браним себе, своју породицу и, искрено, предсједништво

  • Извор: Танјуг
  • 26.01.2024. 07:10

Доналд Трамп је свједочио на суђењу по оптужби за клевету коју је поднијела И. Џин Керол, јер ју је назвао лажовом када је 2019. године изнијела да ју је силовао.

На питање да ли је рекао да су његове изјаве повредиле И. Џин Керол, Трамп је рекао: "Не, само сам желио да браним себе, своју породицу и, искрено, предсједништво".

Трампов адвокат Алина Хаба испитивала је Трампа о његовим коментарима из 2019. године, у одговору на оптужбе колумнисткиње о сексуалном нападу, питајући га да ли сматра да су те оптужбе лажне, јавља Си-Ен-Ен.

"Да, сматрам. Рекла је нешто што сам сматрао лажном оптужбом, потпуно лажном", нагласио је бивши предсједник.

Предсједавајући судија Луис Кеплан прекинуо је Трампа и затражио да се занемари све што је бивши предсједник рекао након "да, сматрам".

Керол, која захтијева више од 10 милиона долара одштете, била је у судници током Трамповог свједочења.

Она тврди да је Трамп уништио њену репутацију након што га је први пут јавно оптужила да ју је сексуално злостављао у прољеће 1996. године у свлачионици луксузне робне куће на Менхетну, преноси АП.

Окружни судија Кеплан дао је инструкције поротницима да морају да прихвате налазе друге њујоршке пороте која је претходно додијелила Керол 5 милиона долара након што је закључила да је Трамп сексуално злостављао Керол у продавници Бергдорф Goodman и оклеветао је у својим изјавама из октобра 2022.

Суђење за клевету започето је претходне недеље, а Трамп је тада изјавио да "никада није упознао ту жену", док је Кеплан подсјетио да му није дозвољено да током свједочења даје изјаве које су контрадикторне претходној пресуди по којој је закључено да је Доналд Трамп силовао И. Џин Керол.

Упркос оптужбама, Трамп је однио убједљиве победе на примарним изборима у савезним државама Ајова и Њу Хемшир, чиме је вјероватно осигурао републиканску предсједничку номинацију.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: