Снијег стиже и до Беча

У Аустрији се очекује пад температура и до - 20 степени

  • Извор: Кликс
  • 03.01.2024. 15:28

Након топлијег времена у Аустрију долази захлађење и сњежне падавине. Према прогнозама метеоролога температура у појединим дијеловима земље паст ће и до - 20 степени целзијуса.

Иако је Аустрија у нову годину ушла са високим температурама, овог викенда стиже захлађење и сњежне падавине које ће сићи и до ниских надморских висина.

Децембар је заузео 15. мјесто међу најтоплијим мјесецима свих времена, а првих неколико дана јануара такође су били изузетно топли. Данас, на примјер, температуре могу достићи и +15 степени локално на источном рубу Алпа.

Снијег за (скоро) све

У суботу ће у цијелој земљи падати киша и снијег са слабим до умјереним интензитетом. Линија сњежних падавина увелико варира, али ће захватити велики дио земље. Снијег ће падати у великој мјери у ноћи на недјељу, углавном на малим надморским висинама. Сњежне падавине ће највјероватније заобићи само југ земље.

Метеоролози све више спомињу поларни вортекс: Какве су шансе да нас закачи

Метеоролози све више спомињу поларни вортекс: Какве су шансе да нас закачи

И у недјељу ће падати веће сњежне падавине, а тада ће стићи и до југа на кратко у јутарњим сатима. Током дана падавине ће постати слабије и концентришу се на сјеверни дио Алпа, пише Хеуте.

Готово у цијелој Аустрији за викенд ће се формирати дебео сњежни покривач. У Подунављу и на истоку могуће је око 5 до 15 центиметара снијега, а од истока до запада у Бечу се очекује између 10 и 15 центиметара.

У насељима Вијена Вудс могуће очекивати и око 20 центиметара снијега. Генерално више снијега, обично 20 до 30 центиметара, пада у Горњем Волдвиртелу и у Сјеверним Алпима изнад око 800 метара. У ноћи на недјељу појачаће се јак сјеверац на истоку, што ће повећати опасност од сњежних наноса на изложеним подручјима источног руба Алпа.

Стиже драстично захлађење из Русије

Стиже драстично захлађење из Русије

И у новој седмици ће бити веома хладно, а температуре ће се и током дана углавном задржати испод нуле. Током ноћи у уторак и сриједу очекује се јак мраз у већем дијелу земље. У Бечу се очекује температура око - 7 степени, а у Салцбургу до - 15. У регијама гдје је температура обично нижа (Лунгау, Мухвилтер, Валдвиртел, Муртал итд.) могу се очекивати и температуре испод -20 степени. У другој половини седмице мраз ће јењавати, а температуре током дана поново ће се подићи изнад нуле.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?