SAD

U ovom gradu temperatura već 54 dana zaredom prelazi 43,3 stepena

  • Извор: Индекс
  • 11.09.2023. 09:46

Nakon što je u Finiksu 54. dan ove godine zabilježena temperatura od 43.3 stepeni Celzijusa, grad je oborio temperaturni rekord iz 2020. godine kad je iznad 43 stepena u tom gradu zabilježeno tačno 53 dana u godini, piše Jutarnji list.

Rekord je oboren danas, a meteorolog Matt Salerno kaže kako se očekuje da će se rekord protegnuti na 55 dana.

Rekordna temperatura zabilježena je jutros na stanici Sky Harbour aerodroma, a na snazi je ostalo i posebno upozorenje koje predviđa da bi temperature danas mogle dostići 43.9 stepena.

Potvrđena optužnica za ubistvo u kafani u Novom Gradu

Potvrđena optužnica za ubistvo u kafani u Novom Gradu

Inače, Finiks je u junu ove godine postavio rekord 31 uzastopnog dana s temperaturama od 43.3 stupnja ili više nakon što je prethodni rekord od 18 dana zabilježen davne 1974. godine. Bio je to dio istorijskog toplotnog talasa koji se protezao od TEksasa preko Novog Meksika i Arizone prema kalifornijskoj pustinji.

Finiks je zasad u ovoj godini zabilježio 110 dana s temperaturama preko 37.7 stepeni, što je u skladu s prosječno 111 dana godišnje u kojima taj grad bilježi visoke temperature.

Učitelj iz Bangladeša došao u BiH da radi na građevini

Učitelj iz Bangladeša došao u BiH da radi na građevini

Inače, i okrug Maricopa, kojem Finiks pripada, na tragu je postavljanja rekorda vezanog uz temperature, ali nažalost po zabilježenim smrtima.

Lokalne su vlasti izjavile kako su dosad zabilježene 194 smrti povezane s vrućinama, a da se njih još 351 ispituje. Prošle godine okrug je zabilježio 425 smrti povezanih s vrućinama.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!