Џош Кругер

Убијен амерички новинар: Пронађен са седам простријелних рана

  • Извор: Агенције
  • 03.10.2023. 22:06

Амерички новинар Џош Кругер убијен у својој кући у Филаделфији, у савезној држави Пенсилванији, саопштиле су данас локалне власти.

Полиција је новинара без свијести, са седам простријелних рана на грудима и стомаку, нашла на улици испред његове куће, након чега је превезен у болницу гдје је убрзо проглашен мртвим, преноси Глас Америке.

Из полиције су навели да засад нико није ухапшен и да још није познат мотив.

"На почетку смо истраге. Сагледаћемо све углове овог напада да бисмо истражили мотиве и како бисмо привели особу која је починила ово гнусно убиство", рекла је званичница полиције Џасмин Рајли за амерички портал.

У припреми планови за масовну евакуацију у Италији

У припреми планови за масовну евакуацију у Италији

Локална полиција вјерује да је неко ушао у кућу новинара, затим га упуцао, након чега је убица побјегао, а Кругер је највјероватније изашао напоље да тражи помоћ комшија, преноси Танјуг.

Комитет за заштиту новинара је само у 2022. години забиљежио 67 убистава новинара, а у САД је документовано 17 случајева од 1992. године.

Од тих 17 случајева, Комитет је за 15 потврдио да имају везе са професијом новинара.

Прије него што се вратио новинарству 2021. године, Кругер је радио за градске власти Филаделфије око пет година, као директор за комуникације и портпарол градске Канцеларије за услуге бескућницима.

Огласио се директор ФУП-а након информација да је Радоичић оружје набављао у ФБиХ

Огласио се директор ФУП-а након информација да је Радоичић оружје набављао у ФБиХ

Награђиван је као слободан новинар, а радио је за листове "Филаделфија инквајерер", "Филаделфија ситизен" и "LGBTQ нејшн" гдjе је писао о разним темама - од LGBTQ заједнице до градске и државне политике.

На Кругеровом сајту пише да је "познат по томе што је доживио искуства са бескућништвом, ХИВ, филаделфијском сивом економијом, траумама и сиромаштвом кроз своје текстове и коментаре".

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм