Влада Италије

У припреми планови за масовну евакуацију у Италији

  • Извор: СРНА
  • 03.10.2023. 21:49

Италијанска Влада припрема планове за масовну евакуацију након што је стотине малих потреса погодило густо насељено вулканско подручје западно од Напуља посљедњих недјеља.

У посљедњем од дугог низа потреса, земљотрес јачине четири степена Рихтерове скале погодио је јуче регион флегрејских поља.

Стручњаци италијанског Националног института за геофизику и вулканологију упозорили су власти и становнике да би потреси могли да се интензивирају у блиској будућности како се сеизмичка активност настави, али да интензитет подрхтавања не значи повећан или непосредан ризик од нове ерупције.

Серија земљотреса погодила Италију

Серија земљотреса погодила Италију

"Сеизмичка активност се интензивирала мјесецима. Примјетили смо више од 3.000 потреса од почетка 2023. године, али само њих 65 било је снажније од два степена", рекао је истраживач Института Ђанфилипо Де Астис.

Министар цивилне заштите Италије Нело Мусумеци рекао је данас да је влада убрзала израду планова за евакуацију у случају ванредне ситуације о којима би требало да расправља на сљедећој сједници, преноси АП.

Више земљотреса погодило Италију

Више земљотреса погодило Италију

Према постојећим плановима евакуације, када се достигне ниво узбуне, стотине хиљада људи који живе у најопаснијим подручјима биће пребачени у друге италијанске регионе.

Ризик од вулканске ерупције у читавом региону Јужне Кампање, укључујући Напуљ, утицао би на око три милиона људи, који се налазе на подручју од 15 до 20 километара од могуће ерупције.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм