Побиједио и Бајден

Убједљива побједа Трампа у Мичигену

 • 28.02.2024. 07:41

Предсједник САД, демократа Џозеф Бајден, и главни фаворит за републиканску предсједничку номинацију Доналд Трамп забиљежили су побједе на страначким предизборима у савезној држави Мичиген, показују пројекције резултата телевизије Си-Би-Ес.

Према пројекцијама Си-Би-Еса, на основу 51 одсто пребројаних гласова, Бајден је добио 80 одсто подршке у Мичигену, а неопредељених је било 16 одсто.

Трамп је добио 67 одсто подршке у Мичигену у односу на 27 одсто колико је добила Хејли на основу 62 одсто пребројаних гласова.

Бајден је побиједио конгресмена из Минесоте Дина Филипса, јединог иоле озбиљног ривала у борби за предсједничку номинацију Демократске странке.

Бајден је већ забиљежио побједе на предизборима у Јужној Каролини, Невади и Њу Хемпширу.

Трампу је побједа у Мичигену била пета убједљива побједа у борби за републиканску номинацију.

Тријумф у Мичигену над противкандидаткињом Ники Хејли, бившом америчком амбасадорком у Уједињеним нацијама, дошао је након побједе у њеној матичној држави Јужној Каролини, пише РТ Балкан.

Пратите нас и путем Вибера

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

  'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?