Najtraženiji kriminalac u Italiji

Uhapšen šef Koza nostre - VIDEO

 • Izvor: ATV
 • 16.01.2023.10:17

Italijanski karabinjeri uhapsili su najtraženijeg mafijaškog bosa u zemlji Matea Mesinu Denara, prenio je Rojters današnje pisanje italijanske novinske agnecije ANSA.

Mesina Denaro se smatra šefom sicilijanske Koza nostre i bio je u bjekstvu od 1993. godine.

Denaro, čiji je nadimak Dijabolik, uhapšen je na privatnoj klinici u Palermu.

Njega je policija dugo pokušavala da uhvati, a osim što je bio najtraženiji u Italiji, bio je i među 10 najtraženijih kriminalaca u svijetu.


Denaro je osuđen u odsustvu na doživotnu kzanu zatvora zbog njegove uloge u ubistvu sudija Đovanija Falkonea i Paola Borselina 1992. godine.

On se takođe suočava sa doživotnom robijom zbog svoje uloge u bombaškim napadima u Firenci, Rimu i Milanu u kojima je ubijeno 10 ljudi.


 • 20:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Svakog ponedjeljka u 20 časova i 20 minuta na programu ATV-a za vas putopisna avantura sa potpisom Banjalučanina Roberta Dacešina.

 • 21:00 Emisija: Ćirilica

  Svakog ponedjeljka u 21 čas na programu ATV-a možete da pratite emisiju „Ćirilica“ urednika i voditelja Milomira Marića.

 • 23:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.