Italija

Uhapšena četvorica zbog prikupljanja novca za "Islamsku državu"

  • 05.07.2021. 15:54

Italijanska policija uhapsila je četiri osobe zbog sumnje da su širom Evrope i Bliskog istoka slale novac osobama koje su prikupljale finansijska sredstva za "Islamsku državu".

Četiri uhapšena osumnjičena su da su prebacili 30.000 evra na adrese 42 osobe koje su pripljale sredstva za "Islamsku državu" u raznim zemljama, uključujući Srbiju, NJemačku, Tursku, Jordan, Tajland i Rusiju.

Novac su prebacili putem agencije za transfer novca u gradu Andriji na jugoistoku Italije.

Zvaničnik italijanske policije Luka Kjofi rekao je da su rezultati istrage pokazali da su 42 osobe primile do milion evra od sumnjivih transfera iz drugih izvora.

Prema njegovim riječima, uplate koje su vršili uhapšeni obuhvataju 5.000 evra poslatih dvojici Rusa samo nekoliko dana prije napada na crkvu na jugu Rusije u kojem je poginulo pet žena.

Istražioci i dalje pokušavaju da utvrde izvore sredstava.

Kjofi je dodao da su osobe, koje su danas uhapšene, nezaposlene i da nemaju prihoda tako da istraga traje radi identifikacije onih koji su im davali novac.

Istraga na čijem je čelu tužilaštvo iz Barija pokrenuta je 2017. godine nakon dojave od tužilaca iz Pariza zbog dva transfera novca od po 950 evra libanskom državljaninu za kojeg su francuske vlasti smatrale da novac prikuplja za strane borce u Siriji. 


(Srna)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.