DNR

Ukrajinski nacionalisti izazvali eksploziju u Marijupolju, pod ruševinama 200 ljudi

  • Извор: СРНА
  • 05.03.2022. 10:37

Militanti Nacionalnog bataljona Azov aktivirali su eksplozivnu napravu u Marijupolju, na Bulevaru Meotide. Pod ruševinma je oko 200 ljudi, uključujući djecu, rekao je lider DNR Denis Pušilin.

- Marijupoljska administracija saopštava da je uspostavljen koridor u pravcu Zaporožja. To su nedavno objavili. Prema našim informacijama, tamo je krajnje nebezbjedno. Zbog toga nam je i krajnje problematično da snosimo odgovornost, jer se tamo nalaze nacionalistički bataljoni i već se izvode provokacije. Bukvalno prije nekoliko minuta borci Azova su aktivirali ranije postavljene eksplozivne naprave, zbog čega se srušila zgrada na adresi Bulevar Meotide, 15/20. Pod ruševinama je u ovom trenutku, u podrumu, oko 200 ljudi, među kojima su većina žene i djeca. Zbog toga nam je krajnje problematično da preuzmemo odgovornost za taj koridor - rekao je Pušilin za ruski „Prvi kanal“.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije objavilo prekid vatre radi izlaska civila iz Marijupolja i Volnovahe, od 10.00 sati po moskovskom vremenu.

(Foto: Ilustracija Tanjug-AP/Evgeniy Maloletka)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)