Погинуло више од 20 људи

Варварски напад на Доњецк: Русија сазива СБ УН, Лавров иде у Вашингтон

  • Извор: Спутник Србија
  • 21.01.2024. 14:24

Напад Оружаних снага Украјине на Доњецк биће једна од тема на сједници Савјета безбједности Уједињених нација 22. јануара, на којој ће учествовати шеф руске дипломатије Сергеј Лавров, саопштено је из Сталног представништва Русије при УН.

Истовремено, из Министарства иностраних послова Русије је саопштено да је напад Оружаних снага Украјине на Доњецк „варварски терористички чин против руских цивила“.

Крвопролиће у Доњецку! Украјинци гађали пијацу, више особа погинуло!

Крвопролиће у Доњецку! Украјинци гађали пијацу, више особа погинуло!

„Неонацистички кијевски режим је уз подршку САД и њихових сателита поново извео варварски терористички напад против цивила Русије“, наведено је у саопштењу.

Додаје се да је Истражни комитет Русије започео оперативну истрагу злочина и да ће сви који су умијешани у тај терористички чин бити кажњени.

„Русија категорички осуђује украјински напад на Доњецк: тежња Запада да нанесе Русији стратешки пораз подстиче Кијев на све неразумније кораке“, наведено је у саопштењу, уз апел међународним структурама и владама да га осуде.

Руски дипломатски ресор је упозорио на то да ће ћутање међународне заједнице „значити тихо одобравање убијања цивила и стимулисати украјинске неонацисте за још крвавија злодјела“.

У саопштењу се додаје да терористички напади Кијева свједоче о одсуству политичке воље за мир и рјешавање сукоба дипломатским путем, те да је очигледно да је неопходно постићи све циљеве и задатке специјалне војне операције.

„С територије Украјине не смије да стижу пријетње по безбједност и да се изводе терористички напади“, наведено је у саопштењу.

Украјинска војска је јутрос гранатирала Кировски рејон Доњецка. Лидер Доњецке Народне Републике Денис Пушилин је саопштио да је, према посљедњим подацима, у нападу погинуло 25 људи, а још 20 је рањено, укључујући и двоје дјеце.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)