Jamajka

Umro dok je pokušavao da zadivi djevojke ispijanjem koktela

  • 28.06.2023. 18:03

Muškarac iz Ujedinjenog Kraljevstva umro je dok je bio na odmoru sa svojom porodicom na Jamajci nakon što je pokušao da završi izazov koji je uključivao ispijanje svih 21 koktela koji su uključeni u meni odmarališta.

Prema "ITV Newsu", Timoti Sautern (53) iz Stafordšira, uspio je da popije 12 različitih koktela sa menija prije nego što se vratio u svoju hotelsku sobu, gdje je kasnije preminuo od "akutnog gastroenteritisa“ povezanog sa "konzumiranje alkohola".

Istraga o smrti muškarca otkrila je da je on ujutro pio viski i pivo prije nego što je odlučio da učestvuje u izazovu ispijanja koktela, to je odlučio da uradi nakon što je upoznao dvije Kanađanke koje su slavile rođendan i koje su pokušavale da završe izazov prije ponoći. On je navodno pokušavao da ih zadivi.

"Bio je na leđima i gušio se. Stavio sam ga u položaj za oporavak i vrisnuo da mi treba hitna pomoć", rekao je kasnije vlastima jedan od članova njegove porodice.


Obrok 5, kafa i sok jedan evro: Prelijepo odmaralište, a ljetovanje bagatela

Obrok 5, kafa i sok jedan evro: Prelijepo odmaralište, a ljetovanje bagatela

Porodica je od tada kritikovala one koji su prvi reagovali u hotelu, rekavši da nisu bili spremni da se brinu o njemu, nazivajući uslugu "odvratnom".

"Kada je medicinska sestra stigla, pitao sam je da li je pozvala hitnu pomoć, a ona je jednostavno rekla 'ne'. Primijetio sam da je počeo da gubi temperaturu. Provjerio sam mu puls i nisam mogao da ga napipam“, rekao je rođak.

"Rekao sam, medicinskoj sestri 'nemoj samo da sjediš i gledaš u njega, započni CPR'. Samo mu je davala kompresije na grudima. Možda da je znala šta radi, možda bi on i dalje bio ovdje“, dodali su.

Porodica je od tada pokrenula GoFundMe koji glasi:

"Molim vas, pomozite da dovedemo našeg tatu kući sa Jamajke“, gdje je trenutno prikupljeno 9.000 funti, a potrebno je 15.000.

"Nadamo se da ćemo na ovaj način pokušati da prikupimo što više novca da ga vratimo kući kako bismo se mi, kao porodica, mogli oprostiti", zaključila je porodica.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм