Bugarska

Obrok 5, kafa i sok jedan evro: Prelijepo odmaralište, a ljetovanje bagatela

  • Извор: Ало
  • 28.06.2023. 16:49

Bugarska je dugo bila na mapi srpskih turista kao jedna od najpovoljnijih destinacija za ljetovanje, no prije 15-ak godina Grčka je definitivno preuzela primat.

Kako cijene ljetovanja u Grčkoj rastu, bar u jeku sezone, bugarska odmarališta su se ponovo vratila na scenu.

Cijene ljetovanja u Bugarskoj variraju: zavise od toga koliko je smještaj ekskluzivan, da li ste izabrali hotel ili apartman, koliko je isti udaljen od atraktivnih destinacija, te da li su uračunati obroci u uplatu.

Bilo kako bilo u nekim agencijama je moguće uplatiti 10-dnevno ljetovanje u julu mjesecu već od 140 evra po osobi! U septembru i junu cijene su još niže!

Najpopularnije mjesto u Bugarskoj je svakako Sunčev Brijeg, turistički kompleks u kojem tokom sezone prodefiluje više milion turista.

Inicijalno je tokom 50-ih godina prošlog vijeka napravljen kao vikend destinacija za Bugare, ali je vremenom ovo mjesto razvilo ogroman turistički potencijal.


Novi skandalozan snimak sa hrvatskih plaža: Samozadovoljavala se naočigled svih?

Novi skandalozan snimak sa hrvatskih plaža: Samozadovoljavala se naočigled svih?

Kompleks, u neposrednoj blizini grada Nesebar koji je svojevrstan muzej na otvorenom, izgrađen je na prostoru koji se nekada zvao "nesebarska pustinja" zbog ogromne količine pijeska.

Zlatni, sitni pijesak je i dan danas tu na širokoj obali dugačkoj 5 kilometara, ali je pejzaž dobio lepše obrise jer je pošumljen.

Temperatura Crnog mora u ljetnim mjesecima iznosi čak 26 stepeni, a Sunčev Brijeg je vrlo atraktivan kako porodicama sa djecom zbog dva ogromna akva parka, tako i mladima zbog razvijenog noćnog života i brojnih diskoteka i klubova.

Sunčev Brijeg ne može da se pohvali skrivenim uvalama, divljim plažama i tirkiznim morem kako je to slučaj sa grčkim ljetovalištima, ali zato nudi priliku za odmor bez nervoze i mnogo istraživanja i dobro punjenje baterija.

Takođe, konkurentan je zbog niskih cijena u samom mjestu: ručak za dvoje do troje ljudi u prosječnom restoranu košta oko 30 evra, dok za jednu osobu u jeftinom restoranu obrok košta oko 5 evra, kapućino i gazirano piće koštaju svega jedan evro, a točeno domaće pivo od pola litra svega evro i po.

I u marketima su cijene povoljne: hljeb košta manje od evra, litar mlijeka nešto više od evra, kilogram lokalnog sira oko 5 evra, 10 jaja oko nešto više od dva evra…


Mlada iz Amerike zapjevala

Mlada iz Amerike zapjevala "Vidovdan", svatovi pali na koljena

Autobuska karta košta evro, dok sat vremena vožnje taksijem košta oko 5 evra, piše "Alo".

Sunčev Brijeg osim noćnog života i uživanja u morskim aktivnostima i na plaži ne pruža mnogo toga, ali je zato obližnji Nesebar prelijep, pa nemojte propustiti da ga obiđete, možda čak i više puta tokom ljetovanja.

Takođe, u samom produžetka Sunčevog Brijega je i zanimljivo seoce Sveti Vlas.

U Nesebaru posjetite Stari grad, Crkva Svete Sofije iz 5. i 6. vijeka, kompleks vizantijskih kupatila, Arheološki i Etnografski muzej.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.