Дошло до грешке

Унајмили сурогат мајку, сад се желе одрећи бебе

  • Извор: Вечерњи.хр
  • 08.11.2023. 17:18

Пар је годинама патио због неколико спонтаних побачаја па су се одлучили обратити сурогат мајци како би испунили своју жељу да постану родитељи, али није све прошло како је требало.

Након што је доживјела три спонтана побачаја и дијагностикован јој је синдром полицистичних јајника, жена се питала хоће ли икада моћи имати дијете. Кад је прешла четрдесете, она и њен супруг одлучили су посљедњи пут покушати имати властито дијете па су платили сурогат мајци да им помогне. Међутим, недуго након што се беба родила, пар је схватио да нешто није у реду с дјечачићем и женин партнер открио је да више не жели бебу, преноси Мирор.

Збуњени мушкарац подијелио је њихову врло тешку ситуацију у објави на Редиту, питајући се је ли у криву што се тако осјећа. У објави је објашњено колико су били узбуђени због бебе, али када се малени родио, открили су да је дошло до велике забуне.

Свјетски медији о наводним тровањима Coca-Colom у Хрватској

Свјетски медији о наводним тровањима Coca-Colom у Хрватској

Испоставило се да је фирма за сурогат мајчинство и банка сперме употријебиле погрешну сперму и да мушкарац заправо није био дјететов отац. 

"Дакле, моја жена и ја одувијек смо жељели властито дијете. Она не може изнијети трудноћу због ПЦОС-а и претрпјела је три спонтана побачаја у прошлости.Плаћали смо много новца сурогат мајци како бисмо добили наше заједничко дијете. Она је била добра жена која се бринула о свом тијелу и јако смо се добро слагали. Моја супруга и ја били смо тако узбуђени на дан када је родила, али кад сам видио бебу знао сам да нешто није у реду. Беба је имала азијске црте лица, црну косу и смеђе очи, а ми смо обоје бијелци с плавом косом и плавим очима“, објаснио је.

Он је додао да су овај проблем подијелили са докторима те затражили ДНК тест.

"Испало је да ја нисам отац. Обоје смо стварно схрвани због овога и контактирали смо сурогат мајку и банку сперме и они су спровели истрагу и рекли нам да је дошло до 'изузетно ријетке' забуне те нам понудили финансијску накнаду“, додаје.

Како је додао, није их брга за расу али су узнемирени зато што обоје нису бебини биолошки родитељи. 

"Јесам ли ја лош човјек што желим покренути правни поступак против агенције и не задржати бебу?“, упитао је.

СИПА: Нисмо добили одговоре од МИП-а и Граничне полиције БиХ о Шмиту

СИПА: Нисмо добили одговоре од МИП-а и Граничне полиције БиХ о Шмиту

Више од 4.000 људи коментарисало је објаву, а многи су били бијесни што би уопште размишља о одрицању од дјетета.

Једна је особа написала: "Ово је невјероватно тужно", а друга је додала: "Као мушкарац, осјећао бих се повријеђено. Осјећао бих се дјелимично ушкопљено. Али, ако је ово нешто што сам желио, и ако је то жељела моја жена, не бих протратио прилику која нам је пружена само због организационе грешке“. Трећи је додао: "Ви сте донијели ово дијете на свијет, сада имате одговорност бринути се о њему“.

Међутим, неки су били мало емпатичнији, па је тако једна особа написала: "Чини се да сви потпуно занемарујете чињеницу да су покушавали добити властиту бебу", а друга је додала: "Да су хтјели само бебу, могли су посвојити дјечака или дјевојчицу што би могло бити јефтиније од сурогат мајке", преноси Вечерњи лист.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм