Atlantski okean

Utopio se jedan migrant, 16 nestalo

  • Извор: СРНА
  • 03.02.2022. 22:29

Najmanje jedan migrant se utopio, a 16 se vodi kao nestalo nakon što se njihov gumeni čamac prevrnuo u Atlantskom okeanu, oko 35 kilometara od španskog ostrva Fuerteventura, rekao je vladin zvaničnik novinarima.

Službe hitne pomoći spasile su i iz polupotopljenog čamca izvukle 41 osobu. Obalska straža pronašla je jedno tijelo u moru.

Tereza ​​Majans, zamjenik šefa predstavništva centralne vlade na Kanarskim ostrvima, rekla je na konferenciji za novinare da su neki preživeli prijavili po dolasku da je 16 njihovih saputnika nestalo u moru.

Kanarska ostrva kod obala zapadne Afrike postala su glavna destinacija za migrante koji pokušavaju da stignu do Evrope, a prošla godina je bila jedna od najprometnijih za takve prelaze u protekloj deceniji, pokazuju podaci Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ukupno 22.316 migranata ilegalno je stiglo na Kanare 2021. godine, u poređenju sa 23.271 migranata prethodne godine.

Grupa za ljudska prava "Voking borders" saopštila je da je više od 4.400 migranata, uključujući najmanje 205 djece, izgubljeno u moru pokušavajući da stignu do Španije 2021. godine, što je više nego duplo u odnosu na 2020. godinu.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм