Žana Samsonova

Veganska influenserka navodno umrla od gladi

  • Извор: АТВ
  • 01.08.2023. 14:41

Veganska influenserka Žana Samsonova navodno je “umrla od gladi” nakon što se u Maleziji hranila isključivo egzotičnim voćem, tvrde njeni prijatelji i porodica.

Imala je 39 godina.

Državljanka Rusije — koja je često promovisala sirovu hranu na društvenim mrežama gdje je milionima pratilaca na TikToku , Facebooku i Instagramu bila poznata kao Zhanna D’Art — navodno je umrla 21. jula nakon što je konačno potražila medicinsku pomoć tokom turneje po jugoistočnoj Aziji, navodi se u saopštenju.

“Prije nekoliko mjeseci, na Šri Lanki, već je izgledala iscrpljeno, sa otečenim nogama iz kojih je curila limfa“, rekao je jedan neidentifikovani prijatelj za “Newsflash”.

“Poslali su je kući da traži pomoć. Međutim, ponovo je pobjegla. Kada sam je vidio na Puketu, bio sam užasnut”, dodao je on.

Njena prijateljica je dodala:

“Živjela sam jedan sprat iznad nje i svaki dan sam se plašila da ću ujutru pronaći njeno tijelo. Ubijedila sam je da potraži pomoć, ali nije”.


Stanija se slikala s dečkom, ali je njeno međunožje u prvom planu

Stanija se slikala s dečkom, ali je njeno međunožje u prvom planu

Majka influenserke pripisala je njenu smrt “infekciji sličnoj koleri“. Međutim, njen zvanični uzrok smrti nije objavljen.

Zagovornica nekuvanih biljaka, rođena u Kasanu, tvrdila je da je jela “potpuno sirovu vegansku ishranu” posljednje četiri godine, konzumirajući samo “voće, klice suncokretovog sjemena, voćne smutije i sokove”, prenosi "Fer portal".

U međuvremenu, jedan prijatelj je tvrdio da je u posljednjih sedam godina Samsonova jela samo džinovski, slatki džekfrut i durijan, šiljasto voće nalik na buzdovan poznat po svom slatkom ukusu i jakom mirisu.

“Vidim da se moje tijelo i um transformišu svakog dana“, rekla je Samsonova dok je opisivala svoj restriktivni režim ishrane.

“Volim svoju novu sebe i nikada se ne vraćam na navike koje sam imala”, dodala je ona.

Ona je govorila da je njen režim ishrane sirovom hranom navodno inspirisan gledanjem “vršnjaka“ koji su izgledali mnogo starije od svojih godina, što je pripisala njihovoj “nezdravoj ishrani”.

Koristila je društvene mreže da širi svoju doktrinu o sirovoj ishrani.

Nažalost, njeni prijatelji vjeruju da je za njenu smrt kriv takozvani izbor zdrave hrane.

“Ne morate da budete ljekar da biste razumjeli kuda će ovo odvesti”, rekao je jedan prijatelj.


Putujete u inostranstvo: Zbog ovih 7 stvari vas mogu vratiti sa granice

Putujete u inostranstvo: Zbog ovih 7 stvari vas mogu vratiti sa granice

“Žanina prazna stagnacija dovela je do toga da se topila pred našim očima, ali je vjerovala da je sve u redu. Samo njene oči, vesele oči i raskošna kosa kompenzovale su užasan prizor tijela izmučenog idiotizmom. Oprostite mi ako zvuči grubo”, dodao je drugi.

Dok dijeta sirovom hranom može imati višestruke zdravstvene koristi – uključujući gubitak težine, poboljšanje zdravlja srca i manji rizik od dijabetesa – postoje nedostaci ovog režima, posebno kada nije dobro planiran, navodi “Healthline”.

To uključuje nedostatke kalcijuma i vitamina D, koji su potrebni za jake kosti. Ovo takođe može dovesti do suboptimalnih nivoa B12, što može dovesti do anemije, oštećenja nervnog sistema, neplodnosti i, pomalo paradoksalno, srčanih bolesti.

Studija objavljena ranije ovog mjeseca u “Journal of Nutrition” otkrila je da je 100% učesnika na sirovoj veganskoj ishrani unosilo manje od preporučenih 2,4 mcg vitamina B12 dnevno.

Mnogi pratioci influenserke odbili su da vjeruju da je njen izbor u ishrani doveo do smrti, umjesto toga tvrde da su je ubile hemikalije u voću koje je jela.

Porodica Samsonove čeka ljekarski izvještaj koji će utvrditi njen zvanični uzrok smrti.

Samsonova ne bi bila prva koja je umrla od gladi od ishrane sirovom hranom.

Prošle godine, majka veganka sa Floride Šila O’Liri (38) osuđena je na doživotni zatvor nakon što je svog 18-mjesečnog sina izgladnjivala do smrti tako što ga je hranila samo malim količinama voća i povrća.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм