Предсједавајући руске Думе

Володин: Украјина осуђена на капитулацију или нестајање

  • Извор: СРНА
  • 25.09.2023. 11:36

Судбина Украјине је или да капитулира под условима које постави Москва или да престане да постоји као држава, изјавио је предсједавајући руске Државне думе Вјачеслав Володин.

"Kада говоре о сукобу у Украјини, (предсједник САД Џозеф) Бајден, (генерални секретар НАТО-а Јен) Столтенберг и други западни званичници почели су да га називају `ратом на исцрпљивање`. Уложили су огромне своте новца на милитаризовање кијевског режима. Гдје их је то довело? Једноставне чињенице су да Запад доживљава несташицу оружја и муниције, а људи у Европи и САД изгубили су повјерење у политичаре", рекао је Володин.

Према његовим ријечима, исход "рата на исцрпљивање" укључује и проблеме у Европи и САД, недостатак људства за Оружане снаге Украјине и крајњи банкрот и демографску пропаст Украјине.

Објављен никад виђен снимак Владимира Путина: Настао прије више од 30 година

Објављен никад виђен снимак Владимира Путина: Настао прије више од 30 година

"Ове чињенице саме говоре: Украјина неће постојати као држава уколико кијевски режим не капитулира под руским условима", нагласио је Володин.

Володин је подсјетио да је 10,5 милиона људи побјегло из Украјине, а да је 11,2 милиона становника Kрима, Севастопоља, Доњецке и Луганске Народне Републике и Запорошке и Херсонске области одлучило да се придружи Русији.

Он је напоменуо да је Украјина од 2014. године изгубила 53,7 одсто становништва, пренио је ТАСС.

Володин је навео да је бивши министар одбране Велике Британије Бен Волас изјавио у јуну да западне земље остају без залиха оружја које могу да пошаљу Kијеву.

Руска ПВО уништила два украјинска дрона

Руска ПВО уништила два украјинска дрона

Осим тога, Володин је скренуо пажњу да је повјерење европским и америчким лидерима на историјски ниском нивоу, те да се већина људи у САД и европским земљама противи слању оружја Украјини.

Володин је подсјетио и на то да је украјинска војска доживјела велике губитке и да је недостатак напредовања разочарао западне спонзоре Kијева.

Предсједавајући Думе напоменуо је да економије земаља еврозоне пролазе кроз рецесију и да су трошкови наоружавања Украјине утицали на живот људи у тим земљама.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм