Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova

Zaharova: Uslovi rada ruskih ambasada i diplomata kao na frontu

  • Извор: СРНА
  • 08.03.2022. 09:28

Uslovi rada zaposlenih u ruskim predstavništvima u inostranstvu mogu da se uporede sa onima na frontu, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Što se tiče uslova rada naših ambasada i diplomata, to je zaista pravi front", rekla je Zaharova za Jutjub kanal "Solovjev lajv" povodom nedavnih incidenata u Irskoj i Francuskoj.

Nepoznata osoba u ponedjeljak je kamionom probila kapiju ruske Ambasade u Dablinu.

Portparol ambasade Rusije u Dablinu Nikita Isakin rekao je za "Sputnjik" da je irska policija bila prisutna i da ništa nije učinila po tom pitanju.

U Parizu je u noći između 6. i 7. marta bačen molotovljev koktel na zgradu Rossotrudničestva, a Zahatova kaže da su samo čudom izbjegnute žrtve.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije nazvalo je taj napad ekstremističkim aktom i zahtijevalo od francuskih vlasti da osiguraju pouzdanu bezbjednost ruskih zvaničnih institucija.

Još jedan incident zabilježen je ovog mjeseca u Vilnjusu, glavnom gradu Litvanije, u kojem je napadnut ruski diplomata. 

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм