Portparol Ministarstva spoljnih poslova

Zaharova: Vašington praktično postao strana u sukobima u Ukrajini

  • Извор: СРНА
  • 29.09.2022. 15:38

SAD su praktično postale strana sukoba u Ukrajini, saopštila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Narode u Donbasu, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, nisu uspjeli da vas slome, a Vašington je još jednom pokazao da nema dodira s realnošću, postajući, zapravo, strana u sukobima", rekla je Zaharova.

Ona je podsjetila da su ukrajinske snage koristile američke višecijevne raketne bacače HIMARS tokom referenduma u pomenutim oblastima, te da vojska Ukrajine koordiniše mete sa američkom vojskom, odnosno njenom komandom.

"Očigledno je cilj ovih terorističkih napada da se zastraši narod i natjera da odustane od svog izbora", istakla je Zaharova.

Zaharova je skrenula pažlju na to da je Kongres SAD izdvojio dodatnih 12 milijardi dolara za Kijev.

"Nema tog novca koji će pomoći kijevskom režimu da vrati kontrolu nad narodom koji je izabrao slobodu umjesto prinude", dodala je Zaharova.

U Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, kao i oslobođenim teritorijama u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, od 23. do 27 septembra su održani referendumi o pridruživanju Rusiji. Velika većina glasača podržala je pripajanje Rusiji, podsjeća TASS. 

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.