Reakcija na napad na Kremlj

Zaharova: Za sve što radi kijevski režim odgovorni su Vašington i London

  • Извор: РТС
  • 04.05.2023. 19:12

Zapadne zemlje su uništile legitimnu vlast u Ukrajini, postavile avanturiste i razbojnike, obezbijedile im novac i oružje, izjavila je portparolka ruskog MSP.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova reagovala je na napad na Kremlj, rekavši da su Vašington, London i zemlje NATO-a odgovorni za sve postupke kijevskog režima.

"Za sve što kijevski režim radi prvenstveno su odgovorni Vašington, London i uopšte kustosi NATO-a", napisala je Zaharova na Telegramu.

Amerika negira umiješanost u napad dronom na Kremlj

Amerika negira umiješanost u napad dronom na Kremlj

Ona je naglasila da su zapadne zemlje "uništile legitimnu vlast u Ukrajini, postavile avanturiste i razbojnike na čelo, obezbijedile im novac i oružje, inspirisale osjećaj apsolutne popustljivosti i nekažnjivosti i obezbijedile političko pokriće.

Podsjetimo, ukrajinske snage su ranije dronovima napale predsjedničku rezidenciju u Kremlju. Kako su prenijeli mediji, ruske vojne i obavještajne agencije onesposobile su dva drona, a povrijeđenih nije bilo.

Antonov o napadu na Kremlj: Kazna će biti oštra i neizbježna!

Antonov o napadu na Kremlj: Kazna će biti oštra i neizbježna!

Predsjednik Rusije je dobro i on danas normalno nastavlja sa svojim ranije planiranim dnevnim aktivnostima, naveli su u Kremlju.

Riječ je o planiranoj terorističkoj akciji i atentatu uoči velike parade 9. maja, posvećene pobjedi tokom Drugog svjetskog rata, saopštili su iz Moskve. U saopštenju se dodaje da Rusija zadržava pravo da uzvrati "bilo gdje i kad god smatra potrebnim" kao odgovor na napad dronom na rezidenciju predsjednika Vladimira Putina.

Pratite nas i putem Vibera

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!