На захтјев Русије

Заказана сједница Савјета безбједности због америчких удара на Ирак и Сирију

  • Извор: СРНА
  • 03.02.2024. 17:24

Сједница Савјета безбједности УН због америчких удара на Ирак и Сирију биће одржан 5. фебруара на захтјев Русије, саопштено је данас из сталне мисије Руске Федерације у УН.

Нешто раније је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила да Москва тражи од Савјета безбједности УН да хитно размотри ситуацију на Блиском истоку након америчких напада из ваздуха на Ирак и Сирију.

"Снажно осуђујемо нови чин америчко-британске агресије на суверене државе. Тражимо хитно разматрање ситуације на Блиском истоку у Савјету безбједности УН. Послушничко учешће британских снага у америчким нападима не треба да створи илузију о такозваној међународној коалицији", нагласила је Захарова.

Москва осудила америчку агресију на суверене земље

Москва осудила америчку агресију на суверене земље

Према њеним ријечима, Лондон тек треба да одговара за свој удио у подршци провокативних поступака својих претпостављених у Вашингтону.

Захарова сматра да је очигледно да су удари из ваздуха осмишљени ради даљег подстицања сукоба.

Она напомиње да Америка намјерно покушава да највеће земље у региону гурне у сукоб својим скоро непрестаним нападима на наводне проиранске групе у Ираку и Сирији.

"Осветнички" удари Американаца: Страдали цивили и војници!

Америчке снаге саопштиле су да су током ноћи извршени удари на 85 циљева у Ираку и Сирији као одговор на напад дроном на базу америчке војске у Јордану прије седам дана, када су погинула три, а рањено више од 40 војника.

У америчким ударима из ваздуха на дијелове Сирије погинули су цивили и причињена је знатна штета, саопштила је потом сиријска војска.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.