Hag

Željeznička nesreća u Holandiji: Ima mrtvih i povrijeđenih - VIDEO

  • Извор: Агенције
  • 04.04.2023. 19:33

Najmanje jedna osoba poginula je, a 30 je povrijeđeno, od kojih su brojne u teškom stanju, kada je putnički voz, s oko 50 ljudi, u ranim jutarnjim satima u Holandiji iskočio iz tračnica nakon što je udario u građevinsku dizalicu, saopštili su zvaničnici.

Timovi za spašavanje nalaze se na mjestu nesreće u Voršotenu, selu blizu Haga. Nesreća se dogodila prije zore, oko 3.30 ujutro, saopštile su hitne službe. Prednji vagon noćnog voza iz Leidena za Hag iskočio je iz šina te je završio u polju, objavila je novinska agencija ANP, prenosi "Reuters".

Drugi vagon je ostao na mjestu, dok je u zadnjem vagonu izbio požar koji je kasnije ugašen. Neki su putnici teško povrijeđeni, a portparol vatrogasaca rekao je za nizozemski radio da je 19 ljudi hospitalisano, dok je drugima pružena pomoć na mjestu događaja.

Funkcionerka Holandskih željeznica Karola Belderbos je saopštila da se voz sudario s kranom te da su među povrijeđenima mašinovođa i dva konduktera. Prema ranijim izvještajima, putnički voz se sudario s teretnim.

Portparol željeznica Erik Kreze potvrdio je da je teretni voz uključen u nesreću, ali nije dao detalje. Jeroen Vienen iz kompanije za održavanje pruga Prorail je rekao da je pokrenuto nekoliko istraga, a osim policije istragu vodi i njegova kompanija.

Kazao je da je to vrlo neobična, ali i "strašna" nesreća te da će Prorail istražiti zašto i kako se ona dogodila kako bi se u budućnosti izbjegle takve nesreće.

Premijer Mark Rute i kraljevska porodica, kralj Viljem-Aleksander i kraljica Maksima, izrazili su saučešće žrtvama.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.