Отац двоје дјеце прошао хорор

Зубар имплантом пробио вилицу и мозак човјека

  • Извор: Блиц
  • 23.04.2024. 16:41

Отац двоје дјеце прошао је кроз прави хорор након што му се одлазак код зубара претворио у агонију у којој му је имплант завршио у мозгу. Након неуспјешне интервенције, стоматолог је побјегао, остављајући несрећног човјека да се сам сналази.

Рамазан Јилмаз (40), отишао је у приватну стоматолошку клинику у Бурси са зубобољом. Стоматолог који га је прегледао рекао му је да има лабаве зубе које треба да извади. Препорука је била да стави импланте, што је и учинио. Међутим, након уградње, један од њих је правио проблем. Том приликом усљед прекомјерне силе, имплант је пробио вилицу и завршио је у мозгу несрећног мушкарца из Бурсе.

Зубар му препоручио да угради импланте

"Након што сам осјетио нелагодност са зубима, отишао сам у приватну стоматолошку клинику у Нилуферу. Након тамошњих прегледа, обавијештен сам да ми је структура костију деликатна, да су ми зуби лабави и да је препоручљиво да се подвргнем процедури имплантације. Доктор је тврдио да има 24 године искуства у овој области и увјерио нас је у своју стручност. Дакле, повјерио сам му тај посао. Касније, док ми је вадио зубе и истог дана обављао процедуру имплантације, обавијестио је своју секретарицу да је апарат који користи неисправан.", започео је своју исповијест Јилмаз.

Тада је услиједио почетак пакла.

"Наставио је да ручно изводи процедуру. Док је покушавао да постави шраф, примијетио сам да примјењује прекомјерну силу. Указао сам му на то, споменуо да сам чуо звук пуцања костију. Међутим, он ме је увјерио да је то нормално. Али док је наставио да гура шраф, он се пробио кроз вилицу и изашао је у предјелу иза ока гдје се налазе мозак и кичмена течност.“, испричао је Јилмаз.

Шраф прошао кроз вилицу и ушао у лобању

Шраф је ушао скроз у његову лобању, због чега је вриснуо у агонији. Зубар који га је довео у ту ситуацију, одвео га је у локалну болницу и побјегао са лица мјеста, преноси турска штампа.

Љекари су му урадили скенер главе и одмах су га одвели на операцију која је трајала сатима, али су хирурзи успјели да изваде шраф са његовог мозга.

"Док сам вриштао од бола, коначно је направио рендгенски снимак. Схвативши озбиљност ситуације, одвео ме је на одјељење хитне помоћи Универзитетске болнице Улудаг. Након тамошњих прегледа, установљено је да је шраф прошао у предјелу гдје се налазе мозак и кичмена течност. Након тога су се састали љекари стручњаци и одлучили да наставе са операцијом.", испричао је.

Пред операцију се опростио од дјеце

Отац двоје дјеце је отпуштен неколико дана касније и сада се налази на опоравку. Додатну ноту бизарности у цијелом хорор случају додаје чињеница да зубар А.Д. одбија да врати несрећном Јилмазу новац тврдећи да је инцидент продукт медицинске компликације, због чега је мушкарац из Бурсе ријешио да судски гони стоматолога.

"Прије операције упозоравали су ме да бих могао изгубити живот. Причао сам се са својом дјецом и опростио се од њих. Срећом, безбједно сам изашао из операције.“, рекао је он на крају разговора за медије.

(Блиц)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: