Domaći džem od dinja

  • 23.07.2015. 15:13

Isprobajte ovaj jednostavan recept i pripremite osvježavajući džem od dinja.

Za džem će vam trebati:

3 kg dinja
1,5 kg šećera
4 dcl vode
sok od 2 limuna

Dinje ogulite, očistite od koštica, narežite na kocke i stavite u veću zdjelu u kojem će se džem kuhati. Dodajte šećer,limunov sok i vodu. Kuhajte na laganoj vatri povremeno pomješajući desetak minuta.

Zatim sve propasirati ili izmiksati štapnim mikserom, pa nastaviti kuhati još oko pola sata dok se džem ne zgusne. Vrući džem prelijte u čiste, prokuhane staklenke koje tada treba još zapeći desetak minuta u pećnici na 100°C da se džem ne bi kvario tokom zime. Ostavite ga da se potpuno ohladi i uživajte u divnom okusu dinja.

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.