Detroit

Muškarac ubijen nakon što je uperio laser i pucao iz puške na policijski helikopter

  • Извор: АТВ
  • 27.01.2023. 19:27

33-godišnji muškarac u Detroitu ubijen je nakon što je uperio laser i ispalio pušku na policijski helikopter izbjegavajući potencijalno katastrofalnu nesreću.

Snimci koje je objavila državna policija Mičigena otkrivaju kako letjelica kruži oko stambene oblasti u utorak uveče oko 7.30 sjeverno od centra Detroita.

Zeleni laser, za koji policija kaže da je mogao da zaslijepi pilota, primijećen je uperen u helikopter prije nego što je čovjek sa „dugačkim pištoljem“ izašao iz kuće koja se nalazi u bloku 12800 u ulici Terri i počeo da puca.

Dvojica policajaca iz državne policije pucala su i ubili muškarca, koji se nedavno uselio u napuštenu kuću, i uzeli pet komada vatrenog oružja i zalihe municije.

"Da je pilot oslijepeo i srušio se u ovaj kraj, bilo bi mnogo gore“, rekao je poručnik policije države Mičigen Majk Šo za Foks 2.

Istražitelji su rekli da je helikopter kružio oko bloka kada je osoblje pozvalo laser koji je gađao helikopter

Na snimku, 33-godišnjak je izašao iz prozora na drugom spratu i uperio zeleni laser u avion.

"Neko nas udara zelenim laserom iz zadnjeg dijela kuće, gornji prozor“, rekao je pilot helikoptera.

Nekoliko trenutaka kasnije, muškarac je izašao iz kuće i uperio pištolj u lebdeći helikopter prije nego što je otvorio vatru.

"Sada neko stoji na zadnjim vratima. Trenutno su u dvorištu“, čuje se pilot na snimku koje je objavila policija.

"Zapravo bi mogao, možda je naoružan. Skoro da izgleda kao da sada drži dugi pištolj uperen u nas. Da, upravo sada puca na nas. On ispaljuje metke. Ima dugačak pištolj, produženi sanžer."

Policija je brzo zaključala sada pokojnog osumnjičenog i otvorila unakrsnu vatru.

"Trooperi su uzvratili vatru“, rekao je Šo.


"Osumnjičeni je udaren i pao. Naš tim za hitnu pomoć se pojavio i popeo se da priđe kući. Bilo je zabrinutosti jer je još uvijek bio naoružan i ležao je tamo.

"Pronašli su više zaliha oružja i municije širom kuće kao da je postavljena za neku vrstu zasjede ili bezbjednosne svrhe ili bilo šta drugo.“

U incidentu nije povrijeđen nijedan vojnik, a helikopter nije oštećen.

"Dvojica vojnika koji su umiješani u ovaj incident imaju devet i dvije godine službe. Oni su trenutno na odsustvu“, objavila je policija u objavi na Tviteru.

"Ova istraga je u toku i kada bude završena biće dostavljena tužiocu na uvid.“

Тагови: