Marija Jarak

Upoznajte prvu ženu u BIH sa transplantiranim srcem koja je rodila bebu

 • Izvor: Agencije
 • 29.11.2023. 19:37

Marija Jarak je prva žena u BiH s transplantiranim srcem koja je rodila, objavilo je Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH.

Kako su objavili na Fejsbuku, rodila je kćerku Ivu. 

"Prošla je sve sa samo 14 godina. Tešku bolest, strepnje, muke i patnje. Zajedno sa njom je patila i njena porodica. A onda je nečije DA omogućilo da Marija dobije novo srce i da krene u novi život. Transplantacija se dogodila u austrijskom Innsbruku prije 16 godina, a srce je stiglo iz Njemačke", naveli su iz Udruženja i dodali:

"Srednja škola, fakultet sve uspješno završeno, mladalački dani. A onda se, što je i prirodno, zaljubila u svog Marina. Doživjela je i svoj najsvečaniji trenutak u životu, a to je njena svadba. Ono o čemu su maštali ona i njen Marin je beba. To, još samo taj cilj da ostvare. Bilo je sigurno stresno pa donekle i rizično da se trudnoća dovede do kraja. Ipak, desilo se. Na svijet je 23. oktobra stigla malecka Iva, a za Mariju i Marina je to bio možda i najsretniji dan u njihovim životima".


Čudna ljubavna priča iz BiH: Slagao da ima 1.300 evra penziju, auto i kuću, da bi je oženio!

Čudna ljubavna priča iz BiH: Slagao da ima 1.300 evra penziju, auto i kuću, da bi je oženio!

Srećom, sve je prošlo kako treba i njihova velika želja je ostvarena.

"Hvala Bogu i doktorima koji su omogućili da im se ostvari njihova velika želja. Mi im možemo samo poželjeti svu sreću svijeta i da mala Iva bude živa, zdrava i sretna zajedno sa svojom mamom i tatom, divnim i upornim ljudima. Njihova velika ljubav je iznjedrila ono što su oduvijek željeli - bebu", napisalo je Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH. 

"Do trenutka kad sam saznala da te nosim ispod srca čekala sam dugih 5 godina i 8 mjeseci. Bog samo zna koliko sam te željela i voljela dok si mi samo u mislima bila. Ispod srca sam te nosila 7 mjeseci. A onda si, djevojčice moja, požurila da nas upoznaš, jer ti izgleda ne voliš čekati", kaže Marija.


Na telefone stiže opcija koja će jedne razveseliti, a druge razbjesniti

Na telefone stiže opcija koja će jedne razveseliti, a druge razbjesniti

"Ipak, malo si više požurila pa si morala biti još 34 dana u bolnici. Е to mi je čekanje najteže palo. Možda jer sam se onog dana, kad si se ti rodila, rodila i ja, tvoja mama. Hvala ti što si postala moj smisao. Hvala ti što si pokazala da si pravi mali borac, mala lavica. Hvala dragom Bogu što mi te poslao", dodala je ona.

Pratite nas i putem Vibera

 • 14:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 14:15 Film

  'Film

 • 16:00 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

  Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

  ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

 • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

  ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.