Марија Јарак

Упознајте прву жену у БИХ са трансплантираним срцем која је родила бебу

 • Извор: Агенције
 • 29.11.2023. 19:37

Марија Јарак је прва жена у БиХ с трансплантираним срцем која је родила, објавило је Удружење дијализираних и трансплантираних болесника ФБиХ.

Како су објавили на Фејсбуку, родила је кћерку Иву. 

"Прошла је све са само 14 година. Тешку болест, стрепње, муке и патње. Заједно са њом је патила и њена породица. А онда је нечије ДА омогућило да Марија добије ново срце и да крене у нови живот. Трансплантација се догодила у аустријском Иннсбруку прије 16 година, а срце је стигло из Њемачке", навели су из Удружења и додали:

"Средња школа, факултет све успјешно завршено, младалачки дани. А онда се, што је и природно, заљубила у свог Марина. Доживјела је и свој најсвечанији тренутак у животу, а то је њена свадба. Оно о чему су маштали она и њен Марин је беба. То, још само тај циљ да остваре. Било је сигурно стресно па донекле и ризично да се трудноћа доведе до краја. Ипак, десило се. На свијет је 23. октобра стигла малецка Ива, а за Марију и Марина је то био можда и најсретнији дан у њиховим животима".


Чудна љубавна прича из БиХ: Слагао да има 1.300 евра пензију, ауто и кућу, да би је оженио!

Чудна љубавна прича из БиХ: Слагао да има 1.300 евра пензију, ауто и кућу, да би је оженио!

Срећом, све је прошло како треба и њихова велика жеља је остварена.

"Хвала Богу и докторима који су омогућили да им се оствари њихова велика жеља. Ми им можемо само пожељети сву срећу свијета и да мала Ива буде жива, здрава и сретна заједно са својом мамом и татом, дивним и упорним људима. Њихова велика љубав је изњедрила оно што су одувијек жељели - бебу", написало је Удружење дијализираних и трансплантираних болесника ФБиХ. 

"До тренутка кад сам сазнала да те носим испод срца чекала сам дугих 5 година и 8 мјесеци. Бог само зна колико сам те жељела и вољела док си ми само у мислима била. Испод срца сам те носила 7 мјесеци. А онда си, дјевојчице моја, пожурила да нас упознаш, јер ти изгледа не волиш чекати", каже Марија.


На телефоне стиже опција која ће једне развеселити, а друге разбјеснити

На телефоне стиже опција која ће једне развеселити, а друге разбјеснити

"Ипак, мало си више пожурила па си морала бити још 34 дана у болници. Е то ми је чекање најтеже пало. Можда јер сам се оног дана, кад си се ти родила, родила и ја, твоја мама. Хвала ти што си постала мој смисао. Хвала ти што си показала да си прави мали борац, мала лавица. Хвала драгом Богу што ми те послао", додала је она.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.