Banjaluka

"Autoprevoz" spreman na kompromis, Grad ne

  • Izvor: ATV
  • 18.10.2023. 19:09

Stanivukovićeva agonija sa "Autoprevozom" i dalje traje, a tužbe i pozivi građana na proteste samo su dio cirkusa koji već tri godine gostuje u Banjaluci.

Nije dao zemljište  koje po zakonu i pripada ovom preduzeću, a ne tako davno gledali smo performans koji je upotpunio dolaskom na vatrogasnim kolima.

Iz Autoprevoza kažu da ih boli što ih neko predstavlja kao kriminalce, a oni časno i pošteno više decenija doprinose samom gradu Banjaluci.

"Dobili smo pravosnažnu presudu nakon 18 godina i to presudu Okružnog privrednog suda iz Banjaluke da je imovina stare autobuske stanice Autoprevozova", kaže direktor "Autoprevoza" Sladomir Đurić i dodaje:

"Predstavnici grada su bez obzira na sve ove argumente koje iznosimo i za sve imamo dokaze naravno, predstavnici grada ne da su prihvatili naš prijedlog da sjednemo da se dogovorimo, nego su izlazili sa tako nekim neosnovanim stavovima da se tu radi o nekim, predstavljajući nas u javnosti kao kriminalce koji nešto otimamo mi od grada".


Upaljen narandžasti alarm za BiH: Objavljena prognoza do petka

Upaljen narandžasti alarm za BiH: Objavljena prognoza do petka

Strane investitore Stanivuković, ipak, prihvata objeručke.

"U slučaju Hotela Palas imamo strane investitore. Filip Cepter je strani investitor, iako je porijeklom sa naših prostora, Cepter kompanija je sa sjedištem u Milanu, oni su kupili isto kao što smo i mi kupili Autoprevoz. Imamo stiuaciju da Filip Cepter dolazi, nesmetano gradi na lokaciji koju je privatizovao, što nemam ništa protiv, tako i treba da bde, samo za razliku od nas mi smo onemogućeni da dođemo do naše imovine, a kamoli da tamo nešto radimo", kaže Đurić.

Spremni smo da se odreknemo više od polovine naše imovine u korist Grada ukoliko se sa nama sastanu prije zvanične presude koja bi trebala da se donese za nešto manje od 6 mjeseci, poručuju iz "Autoprevoza".

Gradonačelnik i za ovo odlaganje, po običaju, odgovornost prebacuje gradskoj Skupštini.

Iz njegovog kabineta dobili smo odgovor da je Stanivuković pozvao sve političke stranke koje učestvuju u radu Skupštine da prisustvuju sastanku sa "Autoprevozom" nakon kojeg će biti poznati svi detalji.

Pratite nas i putem Vibera

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:49 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:50 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.