Бањалука

"Аутопревоз" спреман на компромис, Град не

  • Извор: АТВ
  • 18.10.2023. 19:09

Станивуковићева агонија са "Аутопревозом" и даље траје, а тужбе и позиви грађана на протесте само су дио циркуса који већ три године гостује у Бањалуци.

Није дао земљиште  које по закону и припада овом предузећу, а не тако давно гледали смо перформанс који је употпунио доласком на ватрогасним колима.

Из Аутопревоза кажу да их боли што их неко представља као криминалце, а они часно и поштено више деценија доприносе самом граду Бањалуци.

"Добили смо правоснажну пресуду након 18 година и то пресуду Окружног привредног суда из Бањалуке да је имовина старе аутобуске станице Аутопревозова", каже директор "Аутопревоза" Сладомир Ђурић и додаје:

"Представници града су без обзира на све ове аргументе које износимо и за све имамо доказе наравно, представници града не да су прихватили наш приједлог да сједнемо да се договоримо, него су излазили са тако неким неоснованим ставовима да се ту ради о неким, представљајући нас у јавности као криминалце који нешто отимамо ми од града".


Упаљен наранџасти аларм за БиХ: Објављена прогноза до петка

Упаљен наранџасти аларм за БиХ: Објављена прогноза до петка

Стране инвеститоре Станивуковић, ипак, прихвата објеручке.

"У случају Хотела Палас имамо стране инвеститоре. Филип Цептер је страни инвеститор, иако је поријеклом са наших простора, Цептер компанија је са сједиштем у Милану, они су купили исто као што смо и ми купили Аутопревоз. Имамо стиуацију да Филип Цептер долази, несметано гради на локацији коју је приватизовао, што немам ништа против, тако и треба да бде, само за разлику од нас ми смо онемогућени да дођемо до наше имовине, а камоли да тамо нешто радимо", каже Ђурић.

Спремни смо да се одрекнемо више од половине наше имовине у корист Града уколико се са нама састану прије званичне пресуде која би требала да се донесе за нешто мање од 6 мјесеци, поручују из "Аутопревоза".

Градоначелник и за ово одлагање, по обичају, одговорност пребацује градској Скупштини.

Из његовог кабинета добили смо одговор да је Станивуковић позвао све политичке странке које учествују у раду Скупштине да присуствују састанку са "Аутопревозом" након којег ће бити познати сви детаљи.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм