Sve pogrešno preneseno u roditeljskim "vajber" grupama

Ne postoji spisak za likvidaciju u banjalučkoj školi, panika bespotrebno podignuta!

  • Izvor: ATV
  • 03.11.2023. 19:27

Ne postoji spisak. Opasnosti nema, a panika je bespotrebno podignuta - rečeno je nakon sastanka koji je sazvan jer se pojavila informacija da je osnovac sačinio spisak za likvidaciju.

Sve je pogrešno preneseno u roditeljskim "vajber" grupama. Dječak jeste problmatičan i tačno je da su djeca prenijela školskom psihologu da je pominjao spisak, ali on nije pronađen. 

"Spisak ne postoji, dijete je iznijelo neko mišljenje možda je to bio njegov način da potraži pomoć koja je njemu neophodna", kaže Bojana Malešević, roditelj.

Da spisak ne postoji potvrdila je i policija. 

Bez obzira na to policajac je proveo dan u školskom holu. Apeluju da se svi uzdrže neprimjerenih komentara jer se ipak radi o djeci. Nema mjesta panici, niti ima potrebe da se djeca ne puštaju u školi, kažu iz policijske uprave.

"Mi ne raspolažemo informacijama da je postojao spisak. Predmet je živ i policija će dalje da prikuplja obavještenja. Osvemu je obaviješteno i tužilaštvo", rekao je Siniša Kojdić, načelnik Odjeljenja za Opšti kriminalitet PU Banjaluka.

U sve se umiješao i Centar za socijalni rad. Do sada kažu nisu imali u sistemu ovog dječaka. Razgovaraće i sa njim i sa roditeljima.

"Centar za socijalni rad, nije imao u sistemu ovog dječaka niti da postoji problem sa ovim učenikom", kaže Irena Joldžić, direktor Centra za socijalni rad Banjaluka.

Iz škole danas objašnjavaju da su roditenji sve saznali još prije deset dana, haos je nastao tek kada je neko od njih to iznio u medije, ali očigledno pogrešno. Priznaju u školi da je dječak imao problematično ponašanje i da je već sanksionisan. 

Šta će dalje sa njim, odlučiće nastavničko vijeće. Upozoravaju da nije rješenje targetirati učenika, nego da mu je neophodno pomoći.

"U kontaktu smo sa majkom učenika, preplakao je popodne, majka je uznemirena, nije tako lako bilo koju odluku donijeti i nastavničko vijeće je dugo razgovaralo, nije to samo da se mi zaštitimo", kaže Ivana Ljubojević, direktor OŠ "Georgi Stojkov Rajkovski".

Nastavnici i danas upozoravaju da se sa djecom mora razgovarati. Na pitanje kako je bilo u školi odgovor-nije ništa, nije dovoljan. Ono što se dešava u kući, kažu vidi se i u učionici. Ipak bez obzira na sva dešavanja, jedino su mališani ti koji nisu dizali paniku, za njih je danas bio samo jedan običan školski dan.

"Radili smo najnormalnije svoju lekciju, djeca nisu u panici nisu zabrinuti došli u školu", ističe Miljana Orašanin, profesor.

I za snimak koji se pojavio i samo dolio ulje na vatru, ispostavilo se da je star 10 godina i da nema nikakve veze sa poljednjim događajima u školi. I u to je uključen Odsjek za visokotehnološki kriminalitet. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)