Vođa posmatračke delegacije EP-a

Engel: Vehabije su u BiH, nekoliko desetina kilometara od granice s EU

  • 22.11.2018. 15:23

"Evropska unija se mora mnogo više i dublje angažovati u Bosni i Hercegovini. Moram vas podsjetiti i opomenuti, nekoliko desetina kilometara od granice Evropske unije, mi u toj zemlji imamo vehabijske pozicije. Nemojte zaboraviti da je BiH država u kojoj imamo izraženo prisustvo i uticaj Saudijske Arabije i Turske. To je zemlja u koju je netom pred izbore sletio i jedan visoki predstavnik Ruske Federacije. To je zemlja u kojoj je Erdogan imao svoj evropski predizborni skup. Dakle, moramo se mnogo više angažovati u njoj, kako bismo suzbili negativne uticaje sa strane", upozorio je tokom rasprave u Vanjsko-političkom odboru Evropskog parlamenta (AFET) poslanik iz Luksemburga Frank Engel.

On je bio vođa posmatračke delegacije EP-a koja je pratila izbore u BiH. 

Na jutrošnjoj sjednici AFET-a on je predstavio svoj izvještaj te učestvovao u raspravi. 

Engel je, inače, poslanik Narodne stranke socijalnih hrišćana Luksemburga, koja je članica najjače poslaničke grupe u EP, Evropskih narodnih stranka (EPP). 

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film

  • 00:10 Noćni program

    Noćni program