Zamjenik ministra odbrane

Goganović: Stabilna bezbjednosna situacija u BiH, prioritet evropski put

  • Izvor: SRNA
  • 26.09.2023. 19:39

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović izjavio je danas tokom susreta sa ministrom odbrane Norveške Bjornom Arildom Gramom u Sarajevu da je bezbjednosna situacija u BiH stabilna na čemu veliku zahvalnost duguju misiji Еufora.

Goganović je na sastanku, kojem su prisustvovali i ministar i zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez i Slaven Galić, izrazio očekivanje da će doći do produženja misije Еufora.

On je naglasio da je evropski put BiH prioritet i da svi treba da daju doprinos kako bi otvorili pregovore o članstvu u ЕU, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Uhapšen muškarac koji je pucao iz kuće

Uhapšen muškarac koji je pucao iz kuće

Imajući u vidu da je Ambasada Norveške kontakt ambasada NATO-a, Goganović je izrazio opredjeljenje za saradnju sa alijansom kako je to i definisano Programom reformi.

Helez je upoznao Grama s aktivnostima koje sprovode Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH kada je u pitanju evroatlantski put zemlje, te iskazao zadovoljstvo činjenicom da BiH radi na ispunjavanju 14 uslova iz mišljenja Еvropske komisije.

On je zahvalio Gramu za pomoć koju Norveška pruža razvoju Oružanih snaga kroz projekte učenja engleskog jezika, pomoći u opremi za nadzor i uništavanje nestabilne municije i viškova minsko-eksplozivnih sredstava, te izgradnji integriteta i podizanju nivoa obuke.

Predmet ”Kodeks”: Optuženima 22 godine i 10 mjeseci zatvora

Predmet ”Kodeks”: Optuženima 22 godine i 10 mjeseci zatvora

Gram je iskazao punu podršku BiH u ostvarenju njenih strateških spoljno-političkih ciljeva.

On je najavio dalju pomoć u jačanja odbrambenih kapaciteta BiH, podršku u suočavanju sa savremenim prijetnjama, uključujući i kibernetičke prijetnje, te financijsku pomoć Centru za obuku za operacije podrške miru.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.