Замјеник министра одбране

Гогановић: Стабилна безбједносна ситуација у БиХ, приоритет европски пут

  • Извор: СРНА
  • 26.09.2023. 19:39

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић изјавио је данас током сусрета са министром одбране Норвешке Бјорном Арилдом Грамом у Сарајеву да је безбједносна ситуација у БиХ стабилна на чему велику захвалност дугују мисији Еуфора.

Гогановић је на састанку, којем су присуствовали и министар и замјеник министра одбране у Савјету министара Зукан Хелез и Славен Галић, изразио очекивање да ће доћи до продужења мисије Еуфора.

Он је нагласио да је европски пут БиХ приоритет и да сви треба да дају допринос како би отворили преговоре о чланству у ЕУ, саопштено је из Министарства одбране.

Ухапшен мушкарац који је пуцао из куће

Ухапшен мушкарац који је пуцао из куће

Имајући у виду да је Амбасада Норвешке контакт амбасада НАТО-а, Гогановић је изразио опредјељење за сарадњу са алијансом како је то и дефинисано Програмом реформи.

Хелез је упознао Грама с активностима које спроводе Министарство одбране и Оружане снаге БиХ када је у питању евроатлантски пут земље, те исказао задовољство чињеницом да БиХ ради на испуњавању 14 услова из мишљења Европске комисије.

Он је захвалио Граму за помоћ коју Норвешка пружа развоју Оружаних снага кроз пројекте учења енглеског језика, помоћи у опреми за надзор и уништавање нестабилне муниције и вишкова минско-експлозивних средстава, те изградњи интегритета и подизању нивоа обуке.

Предмет ”Кодекс”: Оптуженима 22 године и 10 мјесеци затвора

Предмет ”Кодекс”: Оптуженима 22 године и 10 мјесеци затвора

Грам је исказао пуну подршку БиХ у остварењу њених стратешких спољно-политичких циљева.

Он је најавио даљу помоћ у јачања одбрамбених капацитета БиХ, подршку у суочавању са савременим пријетњама, укључујући и кибернетичке пријетње, те финанцијску помоћ Центру за обуку за операције подршке миру.

Пратите нас и путем Вибера