Nakon ubistva Amre Kahrimanović

Ništa od smjene ministra unutrašnjih poslova TK

  • Izvor: SRNA
  • 15.02.2024. 14:57

Skupština Tuzlanskog kantona na današnjoj vanrednoj sjednici nije podržala smjenu kantonalnog ministra unutrašnjih poslova Hajrudina Mehanovića koja je zatražena nakon što je policijski službenik brutalno ubio ženu u tržnom centru u Tuzli.

Za ostanak ministra na funkciji glasalo je 15 odbornika, dok je 14 bilo uzdržano.

Ostavku Mehanovića tražila je Naša stranka zbog, kako je navedeno, katastrofalne bezbjednosne situacije u Tuzlanskom kantonu.

Skupština Tuzlanskog kantona donijela je zaključak kojim traži od Federalne uprave policije da što brže završi istragu u vezi sa nedavnim brutalnim ubistvom Amre Kahrimanović u Tuzli i da o rezultatima obavijesti, između ostalih, javnost i kantonalnu Skupštinu, koja će potom preduzeti mjere iz svoje nadležnosti prema najodgovornijim kadrovima kantonalnog MUP-a i Uprave policije.


Djevojka iz BiH objavila fotografije zlostavljanja

Djevojka iz BiH objavila fotografije zlostavljanja

Usvojen je i zaključak, kojim se od nadležnih pravosudnih institucija traži da na osnovu rezultata istrage Federalne uprave policije preduzmu mjere iz svoje nadležnosti prema svim akterima koji su na direktan ili indirektan način mogli preduzeti mjere da ne dođe do tragičnog događaja, prenijeli su federalni mediji.

Pripadniku MUP-a Tuzlanskog kantona Еlvisu Ćustendilu je određen pritvor zbog sumnje da je 7. februara u tržnom centru "Sjenjak" hicima iz pištolja ubio Amru Kahrimanović. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.

  • 17:50 Еmisija: Na ivici terena (R)

    Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 18:20 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.