Након убиства Амре Кахримановић

Ништа од смјене министра унутрашњих послова ТК

  • Извор: СРНА
  • 15.02.2024. 14:57

Скупштина Тузланског кантона на данашњој ванредној сједници није подржала смјену кантоналног министра унутрашњих послова Хајрудина Механовића која је затражена након што је полицијски службеник брутално убио жену у тржном центру у Тузли.

За останак министра на функцији гласало је 15 одборника, док је 14 било уздржано.

Оставку Механовића тражила је Наша странка због, како је наведено, катастрофалне безбједносне ситуације у Тузланском кантону.

Скупштина Тузланског кантона донијела је закључак којим тражи од Федералне управе полиције да што брже заврши истрагу у вези са недавним бруталним убиством Амре Кахримановић у Тузли и да о резултатима обавијести, између осталих, јавност и кантоналну Скупштину, која ће потом предузети мјере из своје надлежности према најодговорнијим кадровима кантоналног МУП-а и Управе полиције.


Дјевојка из БиХ објавила фотографије злостављања

Дјевојка из БиХ објавила фотографије злостављања

Усвојен је и закључак, којим се од надлежних правосудних институција тражи да на основу резултата истраге Федералне управе полиције предузму мјере из своје надлежности према свим актерима који су на директан или индиректан начин могли предузети мјере да не дође до трагичног догађаја, пренијели су федерални медији.

Припаднику МУП-а Тузланског кантона Елвису Ћустендилу је одређен притвор због сумње да је 7. фебруара у тржном центру "Сјењак" хицима из пиштоља убио Амру Кахримановић. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: