Delegat SNSD-a u Klubu Srba Doma naroda

Novaković Bursać: Američka administracija drži BiH u stanju zamršenog konflikta

  • Izvor: SRNA
  • 15.02.2024. 14:49

Delegat SNSD-a u Klubu Srba Doma naroda u Parlamentarnoj skupštini BiH Snježana Novaković Bursać rekla je da u vremenu u kojem živimo nered koji su napravile administracije SAD širom svijet postao je vidljiviji nego ikad, jednako kao što su vidljiva njihova nastojanja da BiH ostave u stanju zamršenog konflikta kojeg generišu i održavaju.

"Kao što širom svijeta implementiraju dvostruke standarde nanoseći nemjerljivu štetu miru i poretku, tako i BiH zamjenom teza održavaju tenzije i BiH udaljavaju od prirodnog evropskog puta, razumijevanja i saradnje", istakla je Bursaćeva za Srnu reagujući na saopštenje iz Ambasade SAD u kojem navode da ako BiH na putu ka ЕU ne učini još jedan korak naprijed u martu, jasno je da će krivica biti na predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Prema njenim riječima, evropski put znači odgovorno preuzimanje i izvršavanje obaveza od demokratski izabranih struktura vlasti, a ne poslušničko trčkaranje po izgovore u američku Ambasadu u Sarajevu – neki put po mišljenje, a drugi put po izgovor kako da se izbjegne postignuti dogovor.


Kovačević: Ambasada SAD nema nikakve veze sa evropskim putem BiH

Kovačević: Ambasada SAD nema nikakve veze sa evropskim putem BiH

"Demokratski izabrani predstavnici Republike Srpske, koje već godinama predvodi Milorad Dodik, odnosno SNSD, od naroda su dobili mandate da vrše vlast upravo na bazi uvjerenja našeg naroda i građana da bolje znamo šta su nam prioriteti, kakav nam je Ustav i kako treba sa komšijama da sarađujemo od nekih kojima su sila i nametanje glavne alatke", istakla je Bursaćeva.

Dok neke domaće aktere nastoje predstaviti "lošim momcima", rekla je ona, bilo bi korisno podsjetiti da nije bilo niti jedne reforme i pozitivnog napretka u ovoj zemlji, a da u njemu Milorad Dodik i SNSD nisu dali presudan doprinos, dok se "čeda" američke Ambasade, poput Suda BiH upravo guše u blatu kriminalnih aktivnosti, saplitanja u sopstvene laži i pokušaje iskrivljivanja prava i pravde na očigled cjelokupne javnosti.


Srpkinja Ana nestala u Madridu, objavljena čudna poruka koju je poslala

Srpkinja Ana nestala u Madridu, objavljena čudna poruka koju je poslala

"Uglavnom, dok iz američke Ambasade u Sarajevu pokušavaju sopstvene kreacije i poslušnike predstaviti i učiniti neodgovornima za neprovođenje dogovora, zakona ili Ustava, a druge okriviti za sve i svašta, život i vrijeme neumitno teku i na vidjelo sve više iznose neodrživost ovakvog pristupa", rekla je Bursaćeva.

Ona je poručila da evropski put podrazumijeva cjelovit dogovor i spremnost da se on provede, a toga nema i neće biti dok god jedni idu po mišljenje u ambasade, posebno one sa lošim namjerama po zemlju domaćina.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:43 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.