Делегат СНСД-а у Клубу Срба Дома народа

Новаковић Бурсаћ: Америчка администрација држи БиХ у стању замршеног конфликта

  • Извор: СРНА
  • 15.02.2024. 14:49

Делегат СНСД-а у Клубу Срба Дома народа у Парламентарној скупштини БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ рекла је да у времену у којем живимо неред који су направиле администрације САД широм свијет постао је видљивији него икад, једнако као што су видљива њихова настојања да БиХ оставе у стању замршеног конфликта којег генеришу и одржавају.

"Као што широм свијета имплементирају двоструке стандарде наносећи немјерљиву штету миру и поретку, тако и БиХ замјеном теза одржавају тензије и БиХ удаљавају од природног европског пута, разумијевања и сарадње", истакла је Бурсаћева за Срну реагујући на саопштење из Амбасаде САД у којем наводе да ако БиХ на путу ка ЕУ не учини још један корак напријед у марту, јасно је да ће кривица бити на предсједнику Републике Српске Милораду Додику.

Према њеним ријечима, европски пут значи одговорно преузимање и извршавање обавеза од демократски изабраних структура власти, а не послушничко трчкарање по изговоре у америчку Амбасаду у Сарајеву – неки пут по мишљење, а други пут по изговор како да се избјегне постигнути договор.


Ковачевић: Амбасада САД нема никакве везе са европским путем БиХ

Ковачевић: Амбасада САД нема никакве везе са европским путем БиХ

"Демократски изабрани представници Републике Српске, које већ годинама предводи Милорад Додик, односно СНСД, од народа су добили мандате да врше власт управо на бази увјерења нашег народа и грађана да боље знамо шта су нам приоритети, какав нам је Устав и како треба са комшијама да сарађујемо од неких којима су сила и наметање главне алатке", истакла је Бурсаћева.

Док неке домаће актере настоје представити "лошим момцима", рекла је она, било би корисно подсјетити да није било нити једне реформе и позитивног напретка у овој земљи, а да у њему Милорад Додик и СНСД нису дали пресудан допринос, док се "чеда" америчке Амбасаде, попут Суда БиХ управо гуше у блату криминалних активности, саплитања у сопствене лажи и покушаје искривљивања права и правде на очиглед цјелокупне јавности.


Српкиња Ана нестала у Мадриду, објављена чудна порука коју је послала

Српкиња Ана нестала у Мадриду, објављена чудна порука коју је послала

"Углавном, док из америчке Амбасаде у Сарајеву покушавају сопствене креације и послушнике представити и учинити неодговорнима за непровођење договора, закона или Устава, а друге окривити за све и свашта, живот и вријеме неумитно теку и на видјело све више износе неодрживост оваквог приступа", рекла је Бурсаћева.

Она је поручила да европски пут подразумијева цјеловит договор и спремност да се он проведе, а тога нема и неће бити док год једни иду по мишљење у амбасаде, посебно оне са лошим намјерама по земљу домаћина.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм