Šef Kluba delegata srpskog naroda u Domu naroda

Nović: Neosnovana priča o naoružavanju Srba - cilj dovođenje još stranih trupa

  • Izvor: SRNA
  • 21.02.2024. 15:44

Šef Kluba delegata srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Sredoje Nović smatra da je krajnje vrijeme da se obavještajna služba uhvati u koštac sa paraobavještajnim strukturama koje haraju unutar BiH, te da neosnovana priča da se Srbi naoružavaju ima za cilj da se u BiH dovede još međunarodnih trupa.

"Teško je razumjeti ovu stvarnost u BiH, nestvarnost ili sanjarenje pojedinaca, radikalnih struktura unutar Federacije BiH (FBiH) kojima se stalno pričinjava da se u Republici Srpskoj neko organizuje, sprema oružani napad, priprema ustanak i vježbaju po planinama, livadama. Očigledno je da to nema nikakve veze sa realnošću nego je to običan psihološki pritisak na međunarodnu javnost da dozove međunarodne trupe da ih još više bude u BiH", rekao je Nović Srni.

On je ocijenio da je apsurdno ko plasira informacije da se naoružavaju Srbi iz Srebrenika, Tuzle, Sanskog Mosta, Sarajeva i konstantno govore "o grupi Srba koja zvecka oružjem, dobija puške, oružje, uvježbava se".

"Na prste se mogu izbrojati Srbi koji tamo žive, a i ono što ih ima su utučeni i ubijeni strahom od takvih radikalnih struktura koje vladaju u tim mjestima", rekao je Nović koji je zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH.

ATV ekskluzivno: Ko obmanjuje javnost pričom o naoružavanju Srba u Srebreniku!?

ATV ekskluzivno: Ko obmanjuje javnost pričom o naoružavanju Srba u Srebreniku!?

Nović je dodao da to i nije nikakvo čudo ako se ima u vidu da je BiH još opterećena i da će još dugo biti opterećena Osmanom Mehmedagićem Osmicom koji je, kako kaže, kontrolisao sve policijske strukture na nivou BiH.

Prema njegovim riječima, "Mehmedagić je držao i paraobavještajne strukture koje si u danas uključene u policijske snage, obavještajne strukture i institucije za provođenje zakona".

"Pokazalo se i da je upravljao Sudom, iza čega nesporno stoji SDA kao najbrojnija i najmoćnija partija u FBiH. Da je to tačno pokazuje i ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez koji je začetnik ovih struktura, odnosno nagovaranja njegovog obmanjivanja javnosti i pozivanja evropske javnosti, pozivanja NATO-a i svih struktura u Briselu da se pozabave BiH i pošalju nove trupe, da se u Brčko pošalju nove jedinice. U svemu tome ne treba isključiti da i u ovom trenutku postoje te iste snage koje će još dugo, dugo vladati", ukazao je Nović.

Holivudska drama Rame Isaka za bh. tržište

Holivudska drama Rame Isaka za bh. tržište

On smatra da je konačno vrijeme da obavještajna služba BiH, odnosno OBA, prihvati ove činjenice i uhvati se u koštac sa tim paravojnim strukturama, obavještajnim strukturama koje haraju u BiH i koje su nadohvat ruke onima iz međunarodnih struktura kojima je Republika Srpska trn u oku.

"Ono što Republika Srpska ima u policijskim strukturama daje garanciju srpskom narodu na teritoriji Srpske da ne može biti više učinjeno ono što bi oni htjeli i što su nekada činili", poručio je Nović. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: