Još morala da ga moli za platu

Gazda iz BiH radnici isplatio platu u kovanicama od 5, 10 i 20 feninga

 • Izvor: Agencije
 • 28.09.2023. 12:39

U vremenu kada poslodavci ne mogu pronaći adekvatne radnike, i kada se u BiH sve više uvozi radna snaga, građani se pitaju ko je kriv zbog takve situacije. Jedni krive državu, drugi poslodavce, a treći radnike.

Neobična situacija je zabilježena Sarajevu. Mlada radnica (identitet poznat redakciji portala Crna-Hronika) odlučila je nakon određenog vremena dati otkaz poslodavcu u Fast Foodu koji se nalazi na Čobaniji.

Nakon što nije bila zadovoljna sa uslovima rada ovog poslodavca, odlučila je istog obavijestiti o prestanku rada. Radnica je odradila otkazni rok, međutim nije dobila cijelu isplatu dnevnica koja je bila dogovorena.

Nakon par dana “moljakanja” gazde da joj isplati plate, isti je odlučio platu joj isplatiti u feninzima. Skupio je 150 KM u apoenima od 5,10 i 20 feninga, stavio joj u papirnu kesu i predao joj.


Sedmogodišnjoj djevojčici dijagnostikovana demencija

Sedmogodišnjoj djevojčici dijagnostikovana demencija

Radnica, koja tvrdi da joj je plata bila 1.000 KM od kojih je dobijala 850 na račun, i bonus je bio 150 koji je takođe išao na ruke, ostala je u šoku.

Dnevnica za rad u fast foodu bila je 30 KM. Nažalost ni bonus nije dobila ikao je radila cijeli mjesec.

“U pitanju je bio period za SFF. On se izderao na mene. Još jedna radnica je otišla kad i ja, i njoj nije isplaćeno ni tih 150 KM koje je meni isplatio kako je isplatio. Zakinuti smo i ja i ona za bonus koji je bio 300, 400KM. Koleginica iz Prijedora je sve to pustila, a ja iz Sarajeva nisam. Ovako Vas poslodavac ispoštuje kad Vi date otkaz", izjavila je ogorčena radnica.

Svoj slučaj podijelila je na Facebook stranici “Crna lista poslodavaca” na čijem čelu je Dražan Pejaković koji je cijeli slučaj prokomentarisao za portal "Crna-Hronika".


Snimak djevojčice kako uzima pištolj i puca u sebe

Snimak djevojčice kako uzima pištolj i puca u sebe

"Omalovažavanje radnika je i dalje prisutno. Opšte je poznato da koverta postoji skoro svuda, mada svjedoci smo da se sada i u kesama 'dio plate' isplaćuje. Ovo je tako ružno od strane poslodavca da svoje radnike na ovakav način ponižava, radnik je uredno zaradio svoju platu nije prosio za nju. Ovakvoj praksi se mora stati u kraj",  izjavio je Dražan Pejaković za portal "Crna-Hronika".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

  Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

 • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

  '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

 • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Еmisija: Narod priča

  Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.