Direktor Daun sindrom centra

Jelić: Prvi inkluzivni bal, kombi od ogromnog značaja

  • Izvor: SRNA
  • 19.01.2024. 16:57

Direktor Daun sindrom centra Banjaluka Zoran Jelić izjavio je Srni da će za štićenike ovog centra biti od ogromnog značaja novo kombi vozilo, za čiju kupovinu su na Svetosavskom balu u Beču prikupljena novčana sredstva.

Jelić je istakao da je sinoć održan prvi inkluzivni Svetosavski bal, čime je smanjena socijalna distanca između društva i osoba sa Daunovim sindromom.

"Ovaj bal predstavlja jedan od najvećih antistigmatskih događaja", rekao je Jelić.

Govoreći o donaciji kombi vozila, on je rekao da su štićenici na stalnoj relaciji Banjaluka-Banja Vrućica i Banjaluka-Jahorina i da će im mnogo pomoći jer uvode novu grupu u rehabilitaciju, a devet osoba sa Daunovim sindromom zaposleno je na Jahorini.

Đajić i članovi Daun sindrom centra u Beču na Svetosavskom balu

Đajić i članovi Daun sindrom centra u Beču na Svetosavskom balu

"Veća vrijednost koja je došla mimo tih 20.000 evra jeste da je socijalna distanca smanjena između osoba sa Daunovim sindromom i društva", istakao je Jelić.

U carskoj palati Hofburg u Beču sinoć je održan jubilarni 25. Svetosavski bal čiji organizator je bilo bečko udruženje "Srpski centar". Štićenici Daun sindrom centra iz Banjaluke bili su počasni gosti bala.

"Humanitarni karakter bala je njegova važna osnova. Tako su gosti bili i dio projekta kojim se za članove Daun sindrom centra iz Banjaluke obezbjeđuje kombi vozilo u vrijednosti od 20.000 evra. Vozilo će olakšati njihov svakodnevni život i putovanja do Jahorine, gdje rade u ugostiteljstvu, pružajući im na taj način priliku za samostalnost i radnu rehabilitaciju", saopšteno je iz "Srpskog centra".

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?