Директор Даун синдром центра

Јелић: Први инклузивни бал, комби од огромног значаја

  • Извор: СРНА
  • 19.01.2024. 16:57

Директор Даун синдром центра Бањалука Зоран Јелић изјавио је Срни да ће за штићенике овог центра бити од огромног значаја ново комби возило, за чију куповину су на Светосавском балу у Бечу прикупљена новчана средства.

Јелић је истакао да је синоћ одржан први инклузивни Светосавски бал, чиме је смањена социјална дистанца између друштва и особа са Дауновим синдромом.

"Овај бал представља један од највећих антистигматских догађаја", рекао је Јелић.

Говорећи о донацији комби возила, он је рекао да су штићеници на сталној релацији Бањалука-Бања Врућица и Бањалука-Јахорина и да ће им много помоћи јер уводе нову групу у рехабилитацију, а девет особа са Дауновим синдромом запослено је на Јахорини.

Ђајић и чланови Даун синдром центра у Бечу на Светосавском балу

Ђајић и чланови Даун синдром центра у Бечу на Светосавском балу

"Већа вриједност која је дошла мимо тих 20.000 евра јесте да је социјална дистанца смањена између особа са Дауновим синдромом и друштва", истакао је Јелић.

У царској палати Хофбург у Бечу синоћ је одржан јубиларни 25. Светосавски бал чији организатор је било бечко удружење "Српски центар". Штићеници Даун синдром центра из Бањалуке били су почасни гости бала.

"Хуманитарни карактер бала је његова важна основа. Тако су гости били и дио пројекта којим се за чланове Даун синдром центра из Бањалуке обезбјеђује комби возило у вриједности од 20.000 евра. Возило ће олакшати њихов свакодневни живот и путовања до Јахорине, гдје раде у угоститељству, пружајући им на тај начин прилику за самосталност и радну рехабилитацију", саопштено је из "Српског центра".

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?