Besjeda

Otac Predrag Popović objasnio zašto ne bismo trebali da slavimo 1. maj

  • Izvor: Blic
  • 01.05.2024. 15:13

"Prodao si vjeru za večeru", piše u opisu novog video-snimka oca Predraga Popovića koji često na društvenim mrežama govori o vjeri, ali i o raznim životnim situacijama.

Otac Predrag se ovaj put osvrnuo na činjenicu da se ove godine 1. maj i Velika srijeda poklapaju, te je objasnio zašto pravoslavni vjernici danas ne bi trebalo da budu u prirodu, roštiljaju i piju alkohol.

- Ne možete da roštiljate na Prvi maj! Е, neki da se naprave pametni, pa da kažu “Mi ćemo da roštiljamo ribu“. Ne možeš da roštiljaš ribu na Veliku nedjelju – započeo je otac Predrag.

Otac Predrag sreo Rokvića na putu ka Еgini

Otac Predrag sreo Rokvića na putu ka Еgini

Kako kaže, to je jedina nedjelja u godini koja se posti na vodi, te nema smislila ni to da na današnji dan roštiljate ribu.

- Jedina subota u godini koja je na vodi je Velika subota. Ti ćeš na Veliku srijedu, kada moraš da budeš u crkvi, da čuješ šta se desilo na Veliku srijedu, kada su Hrista uhapsili, kada je bio sa svojim učenicima, kada je bio na Tajnoj večeri i tako dalje, da čuješ šta se desilo, kada su ga predali, kada su ga sudili, kada su ga pljuvali… Znači cijele te nedjelje, Velika srijeda, Veliki četvrtak, Veliki petak, a ti ćeš da roštiljaš sa svojim drugarima. Ti ćeš da jedeš ribu, nećeš da meso, pa jedi onda meso. Ako si izašao da roštiljaš ne Veliku nedjelju, onda jedi meso slobodno. Podjednak je grijeh. To što ćete vi da jedete ribu, nije ti tu mjesto i tad tome nije mjesto – naglašava.

Prema njegovim riječima, mnogi su spremni da se odreknu vjere zbog roštiljanja.

On je nedavno objavio i fotografiju fotografiju praseta na ražnju gdje je napisao: “Nije 1. maj, već Velika srijeda. Ne roštiljaj, već posti”, prenosi Žena Blic.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: