Mladen Filipović

Sve spremno za Svetosavski bal, nastupa Željko Joksimović

  • Izvor: ATV
  • 16.01.2024. 12:28

Šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović rekao je u našem ATV jutru da će na ovogodišnjem Svetosavskom balu koji se održava 18. januara u Beču nastupiti Željko Joksimović ali i mnogi drugi pjevači sa estrade.

Sredstva prikupljena na balu koji je humanitarnog karaktera biće proslijeđena Daun sindrom centru iz Banjaluke.

Kako kaže Filipović, na ovu ideju organizatori Svetosavskog bala je Svetosavski centar a njegovi članovi željeli su da pokažu da osobe sa Daunovim sindromom nisu marginalizovane te da treba da budu dio društva.

"Sva sredstva koja budu prikupljena na Svetosavskom balu biće proslijeđena Centru a oni će ih dalje utrošiti za nabavku kombija koji će im olakšati svakodnevno funkcionisanje“, kaže Filipović.

Ove godine 18. januara održava se 25. Svetosavski bal. Bal će biti održan u 12 sala na četiri pozornice raskošne bečke carske palate Hofburg, koja je zimska rezidencija Habzburga.

Filipović kaže da je i samo mjesto održavanja pokazatelj koliko značaj bal ima.

"Svetosavski bal je pokazatelj da su Srbi vijekovima prisutni u Austriji, da su doprinijeli razvoju austrijske kulture. Svetosavski bal, kao jedan od stranih balova u Beči, se već drugi put održava u rezidenciji Hofburg što je pokazatelj koliko visoko kotira srpska tradicija i kultura u Austriji“, kaže Filipović.

Filipović dodaje da se na balu okupljaju kako Srbi koji žive i rade u Beču, tako i oni koji žive po cijelom svijetu a na balu će ih biti mnogo, kao i partneri iz Austrije.

"Bal ima međunarodni karakter. Biće veliki broj zvanica, diplomata, vojnog atašea iz cijelog svijeta“, kaže Filipović.

On dodaje da Svetosavski bal ne samo da okuplja narode nego pokazuje koliko je značajna srpska kultura i koliko je doprinijela razvoju austrijske i srpske kulture preko Beča. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: