Младен Филиповић

Све спремно за Светосавски бал, наступа Жељко Јоксимовић

  • Извор: АТВ
  • 16.01.2024. 12:28

Шеф Представништва Републике Српске у Аустрији Младен Филиповић рекао је у нашем АТВ јутру да ће на овогодишњем Светосавском балу који се одржава 18. јануара у Бечу наступити Жељко Јоксимовић али и многи други пјевачи са естраде.

Средства прикупљена на балу који је хуманитарног карактера биће прослијеђена Даун синдром центру из Бањалуке.

Како каже Филиповић, на ову идеју организатори Светосавског бала је Светосавски центар а његови чланови жељели су да покажу да особе са Дауновим синдромом нису маргинализоване те да треба да буду дио друштва.

"Сва средства која буду прикупљена на Светосавском балу биће прослијеђена Центру а они ће их даље утрошити за набавку комбија који ће им олакшати свакодневно функционисање“, каже Филиповић.

Ове године 18. јануара одржава се 25. Светосавски бал. Бал ће бити одржан у 12 сала на четири позорнице раскошне бечке царске палате Хофбург, која је зимска резиденција Хабзбурга.

Филиповић каже да је и само мјесто одржавања показатељ колико значај бал има.

"Светосавски бал је показатељ да су Срби вијековима присутни у Аустрији, да су допринијели развоју аустријске културе. Светосавски бал, као један од страних балова у Бечи, се већ други пут одржава у резиденцији Хофбург што је показатељ колико високо котира српска традиција и култура у Аустрији“, каже Филиповић.

Филиповић додаје да се на балу окупљају како Срби који живе и раде у Бечу, тако и они који живе по цијелом свијету а на балу ће их бити много, као и партнери из Аустрије.

"Бал има међународни карактер. Биће велики број званица, дипломата, војног аташеа из цијелог свијета“, каже Филиповић.

Он додаје да Светосавски бал не само да окупља народе него показује колико је значајна српска култура и колико је допринијела развоју аустријске и српске културе преко Беча. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?