Putovanje u Tunis

Tunis - savršena destinacija za ljetovanje kad zahladi u BiH!

  • Izvor: ATV
  • 17.10.2023. 15:56

Za sve one koji traže idilično mjesto za ljetovanje uz obalu Sredozemnog mora, Tunis se izdvaja kao neodoljiva opcija, posebno u krajem septembra i početkom oktobra. Ovaj period godine nudi najbolje od svega - ugodne temperature, manje gužve i obilje kulturnih doživljaja. Еvo nekoliko razloga zašto je Tunis savršen izbor za odmor u ovom periodu.

Ovo doba godine donosi izuzetno ugodne temperature u Tunisu, što ga čini idealnim mjesecom za opuštanje na plaži, obilaženje neke od gradskih medina ili istraživanje kulture. Dnevne temperature se kreću do 30°C, čime se izbjegava vreli talas koji može obeshrabriti turiste tokom najtoplijih mjeseci.

Manje gužve

Završetak glavne turističke sezone znači manje gužve na plažama i atrakcijama. Turistička mjesta nisu pretrpana, a restorani i prodavnice su dostupni bez dužih čekanja, što doprinosi potpunom opuštanju.

Povoljnije cijene

Iako je Tunis i dalje popularna destinacija i krajem ljeta, cijene smeštaja i usluga često padaju u poređenju sa vrhuncem sezone, poput jula i avgusta. To daje priliku putnicima da pronađu povoljnije ponude za hotele i avionske karte. Inače, nigdje na svijetu ne možete dobiti bolju i kompletniju uslugu u odnosu na ono što platite.

Bogata kultura i istorija

Tunis nudi mnogo više od prelijepih plaža. Tunis obiluje istorijskim lokalitetima, muzejima i medinama - starim gradskim jezgrom, u gotovo svakom većem gradu. Posjetioci mogu istraživati bogatu kulturnu baštinu Tunisa, uživati u tradicionalnim jelima i obogatiti svoje putovanje dubokim razumevanjem zemlje.

Naravno, tu je i pustinja Sahara, a vožnja terencima i bagijima nepreglednim pješčanim prostranstvom je nezaboravna avantura.

Prelijepe plaže

Tunis je poznat po svojim pješčanim plažama sa kristalno čistim morem.

U gorepomenutom periodu ćete imati priliku da uživate u šumu mora, jahanju kamile, vožnji skutera po vodi bez gužvi, te da sunčate uz koktele dok vas hotelski animatori dozivaju na neku od mnogih aktivnosti - ples, streljaštvo, fudbal, odbojka na pijesku... 

Ko nije ljubitelj pijeska ili plaže, tu su i sjajni hotelski bazeni.

Tuniska gostoljubivost

Tunis je poznat po svojoj gostoljubivosti i prijateljskom odnosu prema turistima. Ovo će dodatno obogatiti vaše iskustvo i ostaviti vas s prelijepim uspomenama na Tunis.

Dakle, za one koji traže savršeno mjesto za ljetovanje, Tunis je nesporno odličan izbor. Blaga klima, kulturološki doživljaji, prelijepe plaže i srdačnost domaćina čine ovu destinaciju neprocjenjivom, a to sve uz manje gužve i povoljnije cene. Tunis će vam omogućiti nezaboravan odmor na obali Sredozemnog mora.

Naravno, postoje i ljepše destinacije, ali Tunis definitivno ima najbolji odnos plaćenog i dobijenog.

Medine Tuniskih gradova: Susa, Hamamet i Monastir

Medine Tuniskih gradova: Susa, Hamamet i Monastir


Kartagina: Mistična imperija sredozemlja

Kartagina: Mistična imperija sredozemlja


Medine Tuniskih gradova: Susa, Hamamet i Monastir

Medine Tuniskih gradova: Susa, Hamamet i Monastir

Putovanje u Tunis našem novinaru omogućila je agencija Kontiki sa svojim partnerom Blu lajn (Blue line), a veliku zahvalnost dugujemo i njihovim vodičima koji su izuzetno kulturni, informisani i sposobni - bili su spremni da nam daju odgovor šta god smo ih upitali!

Fotografije: Zoran Tošić

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: