Путовање у Тунис

Тунис - савршена дестинација за љетовање кад захлади у БиХ!

  • Извор: АТВ
  • 17.10.2023. 15:56

За све оне који траже идилично мјесто за љетовање уз обалу Средоземног мора, Тунис се издваја као неодољива опција, посебно у крајем септембра и почетком октобра. Овај период године нуди најбоље од свега - угодне температуре, мање гужве и обиље културних доживљаја. Ево неколико разлога зашто је Тунис савршен избор за одмор у овом периоду.

Ово доба године доноси изузетно угодне температуре у Тунису, што га чини идеалним мјесецом за опуштање на плажи, обилажење неке од градских медина или истраживање културе. Дневне температуре се крећу до 30°C, чиме се избјегава врели талас који може обесхрабрити туристе током најтоплијих мјесеци.

Мање гужве

Завршетак главне туристичке сезоне значи мање гужве на плажама и атракцијама. Туристичка мјеста нису претрпана, а ресторани и продавнице су доступни без дужих чекања, што доприноси потпуном опуштању.

Повољније цијене

Иако је Тунис и даље популарна дестинација и крајем љета, цијене смештаја и услуга често падају у поређењу са врхунцем сезоне, попут јула и августа. То даје прилику путницима да пронађу повољније понуде за хотеле и авионске карте. Иначе, нигдје на свијету не можете добити бољу и комплетнију услугу у односу на оно што платите.

Богата култура и историја

Тунис нуди много више од прелијепих плажа. Тунис обилује историјским локалитетима, музејима и мединама - старим градским језгром, у готово сваком већем граду. Посјетиоци могу истраживати богату културну баштину Туниса, уживати у традиционалним јелима и обогатити своје путовање дубоким разумевањем земље.

Наравно, ту је и пустиња Сахара, а вожња теренцима и багијима непрегледним пјешчаним пространством је незаборавна авантура.

Прелијепе плаже

Тунис је познат по својим пјешчаним плажама са кристално чистим морем.

У горепоменутом периоду ћете имати прилику да уживате у шуму мора, јахању камиле, вожњи скутера по води без гужви, те да сунчате уз коктеле док вас хотелски аниматори дозивају на неку од многих активности - плес, стрељаштво, фудбал, одбојка на пијеску... 

Ко није љубитељ пијеска или плаже, ту су и сјајни хотелски базени.

Туниска гостољубивост

Тунис је познат по својој гостољубивости и пријатељском односу према туристима. Ово ће додатно обогатити ваше искуство и оставити вас с прелијепим успоменама на Тунис.

Дакле, за оне који траже савршено мјесто за љетовање, Тунис је неспорно одличан избор. Блага клима, културолошки доживљаји, прелијепе плаже и срдачност домаћина чине ову дестинацију непроцјењивом, а то све уз мање гужве и повољније цене. Тунис ће вам омогућити незабораван одмор на обали Средоземног мора.

Наравно, постоје и љепше дестинације, али Тунис дефинитивно има најбољи однос плаћеног и добијеног.

Медине Туниских градова: Суса, Хамамет и Монастир

Медине Туниских градова: Суса, Хамамет и Монастир


Картагина: Мистична империја средоземља

Картагина: Мистична империја средоземља


Медине Туниских градова: Суса, Хамамет и Монастир

Медине Туниских градова: Суса, Хамамет и Монастир

Путовање у Тунис нашем новинару омогућила је агенција Контики са својим партнером Блу лајн (Blue line), а велику захвалност дугујемо и њиховим водичима који су изузетно културни, информисани и способни - били су спремни да нам дају одговор шта год смо их упитали!

Фотографије: Зоран Тошић

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм