Visi o koncu

Jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u Еvropi proglasio bankrot

  • Izvor: Feniks magazin
  • 06.04.2024. 10:11

Sudbina jednog od najvećih nemačkih i evropskih maloprodajnih giganata visi o koncu!

Kompanija Galerija Karštad Kaufhof nedavno je zvanično podnijela zahtjev za bankrot i skoro 13.000 radnika zabrinuto je za svoja radna mjesta. Njemački mediji navode da postoji tračak nade za spas.

Okružni sud u Еsenu preduzeo je prvi korak da podrži kompaniju koja je u nevolji otvaranjem stečajnog postupka. Sada počinje period neizvjesnosti i brige za radnike dok se iza kulisa intenzivno radi na pronalaženju rješenja.

Na kafu iz uvoza otišlo 35,9 miliona KM: Koliko smo kilograma popili od početak godine

Na kafu iz uvoza otišlo 35,9 miliona KM: Koliko smo kilograma popili od početak godine

Advokat Stefan Denkhaus, koji je do sada bio na funkciji privremenog upravnika, sada preuzima dužnost zvanično imenovanog stečajnog upravnika.

Denkhaus trenutno pregovara sa potencijalnim donatorima i bori se da zadrži što više od 60 i nešto filijala. Međutim, ulozi su veliki, a prema pisanju njemačkih medija više od 12.800 radnih mjesta je ugroženo ako kompanija ne pronađe bolje rješenje.

Zbog toga situacija zahtijeva brzu i efikasnu akciju, piše Feniks magazin.

Trenutno su u punom jeku razgovori sa dva potencijalna investitora koji imaju veliko iskustvo u njemačkoj maloprodaji. Ipak, fokus je i na iznajmljivačima prostora, jer je drastično smanjenje troškova zakupa dio plana restrukturiranja. Ako iznajmljivači ne sarađuju, postoji rizik od daljeg zatvaranja filijala i gubitka mnogih poslova.

Šulić: Na Poslovnom forumu i o plasmanu domaćih proizvoda na tržište Mađarske

Šulić: Na Poslovnom forumu i o plasmanu domaćih proizvoda na tržište Mađarske

Na skupštini povjerilaca 28. maja, glasaće se o planu restrukturiranja, koji će odlučiti da li Galerija Kaufhof ima budućnost ili tradicionalna kompanija mora da zatvori svoja vrata.

Galerija Karštad Kaufhof je inače druga najveća grupa robnih kuća u Еvropi sa 131 lokacijom i 18.000 zaposlenih. Kompanija je formirana 2018. godine spajanjem dva čuvena njemačka lanca robnih kuća Galerija Kaufhof i Karštad.

Talas bankrota u građevinskoj industriji, podsjetimo, ponovo je zahvatio Njemačku! Nakon bankrota velike nemačke kompanije za nekretnine, stigla je vijest da je nelikvidan i čuveni proizvođač cijevi Roferk Makhute.


(Foto: By Epizentrum - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=29087353)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?