Виси о концу

Један од највећих малопродајних ланаца у Европи прогласио банкрот

  • Извор: Феникс магазин
  • 06.04.2024. 10:11

Судбина једног од највећих немачких и европских малопродајних гиганата виси о концу!

Компанија Галерија Карштад Кауфхоф недавно је званично поднијела захтјев за банкрот и скоро 13.000 радника забринуто је за своја радна мјеста. Њемачки медији наводе да постоји трачак наде за спас.

Окружни суд у Есену предузео је први корак да подржи компанију која је у невољи отварањем стечајног поступка. Сада почиње период неизвјесности и бриге за раднике док се иза кулиса интензивно ради на проналажењу рјешења.

На кафу из увоза отишло 35,9 милиона КМ: Колико смо килограма попили од почетак године

На кафу из увоза отишло 35,9 милиона КМ: Колико смо килограма попили од почетак године

Адвокат Стефан Денкхаус, који је до сада био на функцији привременог управника, сада преузима дужност званично именованог стечајног управника.

Денкхаус тренутно преговара са потенцијалним донаторима и бори се да задржи што више од 60 и нешто филијала. Међутим, улози су велики, а према писању њемачких медија више од 12.800 радних мјеста је угрожено ако компанија не пронађе боље рјешење.

Због тога ситуација захтијева брзу и ефикасну акцију, пише Феникс магазин.

Тренутно су у пуном јеку разговори са два потенцијална инвеститора који имају велико искуство у њемачкој малопродаји. Ипак, фокус је и на изнајмљивачима простора, јер је драстично смањење трошкова закупа дио плана реструктурирања. Ако изнајмљивачи не сарађују, постоји ризик од даљег затварања филијала и губитка многих послова.

Шулић: На Пословном форуму и о пласману домаћих производа на тржиште Мађарске

Шулић: На Пословном форуму и о пласману домаћих производа на тржиште Мађарске

На скупштини повјерилаца 28. маја, гласаће се о плану реструктурирања, који ће одлучити да ли Галерија Кауфхоф има будућност или традиционална компанија мора да затвори своја врата.

Галерија Карштад Кауфхоф је иначе друга највећа група робних кућа у Европи са 131 локацијом и 18.000 запослених. Компанија је формирана 2018. године спајањем два чувена њемачка ланца робних кућа Галерија Кауфхоф и Карштад.

Талас банкрота у грађевинској индустрији, подсјетимо, поново је захватио Њемачку! Након банкрота велике немачке компаније за некретнине, стигла је вијест да је неликвидан и чувени произвођач цијеви Роферк Макхуте.


(Фото: By Epizentrum - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=29087353)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: