Razlika zbog kvalifikovanosti

Koliko se zarađuje u Lidlu

  • Izvor: Radio Sarajevo
  • 24.10.2023. 11:29

Jeste li ikad pitali koliko zarađuju radnici zaposleni u poslovnicama Lidla, Kauflanda ili dm-a?

Rezultati istraživanja platforme Kununu su pokazali da su specijalizovane trgovine velikodušnije od supermarketa i diskonta kada je riječ o platama njihovim radnika.

Takođe, velike su razlike između kvalifikovanih i nekvalifikovanih radnika u njemačkim trgovačkim lancima

Tako prodavač u Hornbahu gd‌je su plate uvjerljivo najviše, godišnje zaradi 29.700 evra bruto, a radnik u maloprodaji zaradi 30.600 evra bruto prema podacima za usporedbu plata Kununu.

FBiH: Otvoren poziv za pod‌jelu 600 maraka pomoći

FBiH: Otvoren poziv za pod‌jelu 600 maraka pomoći

Uz dobre plate, zaposlenici ovog trgovačkog lanca dobijaju regres i božićnicu, te nagradu za udio u dobiti.

Zbog dobrih uslova rada, prosječna dužina radnog staža u Hornbahu je deset godina. Razlika u platama između prodajnog osoblja i obučenih maloprodajnih službenika u Hornbahu je minimalna, navode njemački mediji.

U Kauflandu, Lidlu, "Netto" i Globusu, razlika između kvalifikovanih i nekvalifikovanih radnika puno je veća. Tako školovani prodavači u maloprodaji na godišnjem nivou mogu očekivati oko 4.000 evra više.

Šokantan snimak iz škole: Tinejdžer se prikrada djevojčici iza leđa i puca joj u glavu!

Šokantan snimak iz škole: Tinejdžer se prikrada djevojčici iza leđa i puca joj u glavu!

Kada je riječ o platama voditelja poslovnica od preko 50.000 evra, Aldi i Lidl su vodeći po visini plata.

Na trećem mjestu među prodavačima je lanac drogerija DM sa 26.900 evra, na 4. Kaufland sa 26.100 evra.

Lidl je naveo kako će povećati plate navedene u kolektivnom ugovoru, te kako će svim zaposlenicima isplatiti regres i božićnicu. Radnici Lidla imaju internu minimalnu početnu satnicu od 12,50 evra.

U dm-u prodavači u prosjeku zarađuju 26.900 evra, nekvalifikovani trgovci 28.400 evra, a voditelji poslovnice mogu računati na platu od 50.200 eura.

Uhapšeni u akciji

Uhapšeni u akciji "Omerta" sprovedeni u Tužilaštvo

U Kauflandu je prosječna plaća prodavača 26.100 evra, dok nekvalificirani trgovci mogu računati na platu od 30.500 evra.

U Lidlu su plate nešto niže. Tako je prosječna plata prodavača 25.200 evra, nekvalifikovanog trgovca 29.700 evra, a voditelja poslovnice 54.500 evra, piše Feniks magazin.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:55 Еmisija: Dosije (R)

    U novoj sezoni otvaramo slučajeve ubistva koja su potresla region, pričamo o nekažnjenim ratnim zločinima, koji čekaju pravdu, portretišemo heroje našeg i prošlog vremena, donosimo velike priče 'malih' ljudi, govorimo otvoreno o teškim temama.

  • 13:30 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    ''Kroz objektiv kamere vođeni avanturistom, putopiscem i simpatičnim pustolovom Robertom Dacešinom zavirićemo u najzabačenije dijelove svijeta.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.