ATV

Sastanak

Višković sa Unijom poslodavaca o budžetu za 2024. i najnižoj plati

  • Izvor: ATV
  • 04.12.2023. 12:18

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastao se danas u Banjaluci sa predstavnicima Unije poslodavaca Republike Srpske, koje je upoznao sa Prijedlogom budžeta Republike Srpske za 2024. godinu.

Višković je prezentovao karakteristike novog budžeta za iduću godinu i predstavio planove Vlade koje se tiču izdvajanja za privredu, prije svega podsticaje za plate, nove tehnologije, nova zapošljavanja i za socijalno zbrinjavanje radnika.

Istakao je da je Vlada opredijeljena da se dodatno unaprijedi saradnja sa Unijom poslodavaca i dodao da Vlada ostaje odgovoran partner koji prati stanje u privredi i javnom sektoru u želji da se još više popravi položaj radnika u realnom sektoru.

BiH dobija novog “kralja energije”: Jedan od najbogatijih preduzetnika preuzeo još jednu kompaniju

BiH dobija novog “kralja energije”: Jedan od najbogatijih preduzetnika preuzeo još jednu kompaniju

Na sastanku u Banjaluci razgovarano je i o visini najniže plate u Republici Srpskoj, a premijer je istakao uvjerenje da će se što prije doći do najboljeg rješenja.

Predstavnici Unije poslodavaca Republike Srpske iznijeli su probleme sa kojima se suočavaju, dali prijedloge i sugestije kako da se popravi stanje i dali podršku premijeru u borbi protiv zloupotreba i sive zone.

Vlada Srpske ima spreman budžet

Vlada Srpske ima spreman budžet

Posebno su istakli značaj visine podsticaja za nabavku novih tehnologija, jer bi time poboljšali proizvodnju i bili konkurentniji na tržištu.

Sastanku je prisustvovala i ministarka finansija Zora Vidović.

Pratite nas i putem Vibera